Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Ringnæbbet Måge - (Larus delawarensis) - Ring-billed Gull
Fugleart (IOC): Ringnæbbet Måge (Larus delawarensis) Ring-billed Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2cy - 2nd Danish record if accepted
Lokalitet: Nærum Gadekær, Danmark
Dato: 26. februar 2006
Fotograf: via Morten Bentzon Hansen, Danmark
Uploadet den: 27. februar 2006
Hits: Billedet har været vist 7140 gange.
DK List Ranking: Set af 323 ud af totalt 1509 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Kim Fischer skriver mandag 27. februar 2006 kl. 13.01
Herligt! Men hvor længe har kalorius mon så været på lokaliteten? Det er vel begrænset, hvor mange der checker Nærum Gadekær for sjove måger.


Morten kofoed-Hansen skriver mandag 27. februar 2006 kl. 17.57
Ved eftersøgning imorges ankom samtlige måger fra V/NV. Har fuglen slået følgeskab med disse bør den vel overnatte i furesø, hvor 1000-vis af stormmåger overnatter, eller måske sjælsø.
Eftersøgning ved Vejlesø af undertegnede og Henrik Højholm gav en adult stormmåge med knaldgult øje+rød orbitalring (som adult sølvmåge), desværre uden hverken lys ryg eller næbring. Har nogen set dette før?
MVH MKH


Silas Kristian Krag Olofson skriver mandag 27. februar 2006 kl. 18.03
Hejsa!

Jeg er nok ikke den eneste, der godt kunne tænke mig at høre lidt mere omkring omstændighederne ved dette fund af ringnæbbet måge. Så vidt jeg kan forstå, er fuglen blevet ringmærket på lokaliteten i Nærum.

Hvorfor blev den ikke meldt ud igår udmiddelbart efter den er set? Der er jo mange fuglekikkere, der ville kunne nå at twitche den i den time, hvor den var på plads.

Det er ikke fordi jeg ønsker at sætte nogen i dårligt lys, men fordi det kunne være rart med nogle svar! Det er jo ikke hver dag, der er ringnæbbede måger i omegnen!

MvH Silas


Morten kofoed-Hansen skriver mandag 27. februar 2006 kl. 18.07
Hov, har gransket kort og mågerne ankom sgu fra nord. Weird, der ligger ikke noget. Og så var det ikke undertegnede og henrik højholm, der blev eftersøgt men mågen.
mvh mkh


Anders Søgaard skriver mandag 27. februar 2006 kl. 18.23
Hej

Nu må vi lige spise brød til, vi kan ligeså godt vænne os til at det ikke er alle der enten er tilmeldt DOFcall eller går op i lister/sjældne fugle, der går en del fuglefolk rundt og ser på fugle, ringmærker eller laver optællinger. Som regel er folk da rigtig flinke til at give besked til en der kan formidle det videre, og det skal vi da bare være taknemlige for.

Jeg skal da gerne indrømme at jeg selv er en af de første til at køre afsted efter en sjælden fugl, men har fuld forståelse for at meldingerne ikke altid kommer så hurtigt ud som man kunne ønske sig.

Et stort tillykke herfra til Ringmærkerne Kjeld T. Pedersen og Eddie Fritze.

/AndersSilas Kristian Krag Olofson skriver mandag 27. februar 2006 kl. 18.50
Så lige, at omstændighederne bag fundet kan læses på denne tråd:

http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=13&thread_id=7249


Preben Clausen skriver mandag 27. februar 2006 kl. 21.54
Jeg kan kun tilslutte mig Anders Søgaards kommentar.

For en del år siden dukkede en sortbuget knortegås op ved Agerø. Vist nok DK’s 4. fund – og den første stationære fugl i Danmark som folk med rimelighed kunne køre efter og forvente at finde. Jeg fik den meldt ud via Rolf’s Irania hjemmeside, der var datidens netfugl/dofcall, med en klar beskrivelse af hvor man kunne se den.

Rigtigt mange feltornitologer kom forbi Agerø det år (+ to år efterfølgende år) for at twitche den sortbugede knortegås – men ikke én eneste bemærkede, at der var adskillige farveringmærkede lysbugede knortegæs på engene foran skjulet ved Agerø.

Eller måske de bare ikke gad interessere sig for dem og bruge tid på at aflæse nogle – for jeg har svært ved at forestille mig, at man kunne undgå at se nogle ringmærkede gæs, hvis man skulle lede flokkene igennem for at finde den sortbugede knortegås, da hen ved 2% af de lysbugede knortegæs var ringmærket!

Vi havde også både opslag i Agerø-skjulet om koderne, hvortil aflæsninger skulle sendes, og skemaer man kunne bruge.

Ikke én eneste aflæsning fik vi ud af de mange besøgende ornitologer det år! – og det var ærligt talt ret skuffende.

Hvis man gerne vil have at ringmærkerne ’servicerer’ twitchernes behov – så kunne det være nyttigt om nogle twitchere også engang imellem gad at kigge f.eks. måge- og gåseflokke igennem ikke kun for ringnæbbede måger, kaspiske måger, middelhavssølvmåger, sortbugede knortegæs, dværggæs og rødhalsede gæs – men også ville bruge tid på at se efter farveringmærkede måger og gæs, for dem er der masser af.

Det er der faktisk også en god del sport i – for det er ikke altid lige let at knække koden! – og vi der arbejder professionelt med fuglene har god nytte af at flest muligt bidrager.

Preben Clausen
Danmarks Miljøundersøgelser


Peter Christiansen skriver mandag 27. februar 2006 kl. 22.08
Hej Preben!

Det er kedeligt at høre om de manglende tilbagemeldinger på ringmærket gæs. Hvis det kan trøste dig, så var det første jeg lagde mærke til på billedet af den ringmærkede måge netop ringen: Den ligner sgu (nå, det må man ikke sige) da de to ringe som bl.a. Andreas Hagerman og jeg aflæste på to stormmåger i Enghaveparken for en uge siden!

Jeg kan oplyse at de er sendt til ZM's ringmærkningscentral. De burde være sendt direkte til koordinatorene af ringmærkningsprojektet, men jeg kunne desværre ikke genkende deres beskrivelse af ringene på den europæiske ringmækningscentrals hjemmeside for farvemærkede fugle! Nu kan jeg jo se at projektet er dansk, og at det ikke kun er stormmåger de gode ringmærkere sysler med…

Med venlig hilsen

Peter Christiansen


Silas Kristian Krag Olofson skriver mandag 27. februar 2006 kl. 22.31
I må gerne mene, at ringnæbbede måger i Nærum ikke behøves meldt ud med det samme. Det er helt fint med mig, at der er nogle, der ikke går så meget op i, at fuglen er sjælden, og derfor ikke melder den ud.

Og ja, det er ærgeligt, at folk ikke vil aflæse gæs eller andre almindelige fugle. Selv har jeg samlet adskillige ringe til det Færøerske náttúrugripasavn, og har fået sjove tilbagemeldinger...

Når dette så er sagt, så er det korte af det lange, at vi er mange, der gerne ville se den sjældne yankie, og håber at den dukker op igen...

De venligste hilsner til ringere, twitchere og andet godtfolk! Verden er stor nok til os alle, forhåbentlig ;-)

Silas


Sebastian Klein skriver mandag 27. februar 2006 kl. 22.36
Jeg tilslutter mig også helt og aldeles Anders' kommentar.

Prebens kommentar lyder dog en kende tvær for mit øre.
Jeg er nemlig twitcher og jeg twitchede faktisk den Sortbugede Knortegås på Agerø. Det var faktisk den første Sortbugede Knortegås jeg har set.
Jeg er glad for ,at jeg måtte se den, men jeg vidste ikke, at det forventedes, at jeg skulle aflæse gåseringe som "betaling".
Jeg har selv ringmærket fugle i Skagen og Hanstholm og jeg indberetter til ZM når/hvis jeg finder døde ringmærkede fugle. Jeg har været medlem af DOF i 25 år og har været involveret i frivilligt arbejde i bla. Sjældenhedsudvalget, Feltornitologisk Udvalg, Fugle i feltens redaktionsgruppe, Pica, DOF's repræsentantskab, Redaktionsudvalget, DOF-basens Kvalitetsudvalg, Fuglelinien, Netfugl oma.

Lad mig derfor slå det fast med syvtommersøm!
At være twitcher er ikke det samme som at være useriøs og ligeglad. At være twitcher er en hobby, som udmærket (og oftest!) dyrkes ved siden af andre sysler (som eksempelvis nogle af de ovennævnte).

Jeg vil gerne hjælpe folk der beskæftiger sig med ringmærkning og jeg vil til enhver tid bakke op om videnskabelige ringmærkningsprojekter.
Men jeg bliver sgu' ind i mellem vred når folk betegner twitchere som tåber, der hverken interesserer sig for videnskab, naturbeskyttelse endsige fugle.
Det passer nemlig ikke!


Sebastian Klein skriver mandag 27. februar 2006 kl. 22.41
Uha, uha!
Ovenstående ser vist mere vredt ud end det egentlig var tiltænkt.
Preben skal jo heller ikke ligges til last for andres insinuationer. Den barske tone beklages hermed, omend det tiltænkte budskab kom fra hjertet.

Kys fra SeK


Preben Clausen skriver tirsdag 28. februar 2006 kl. 11.09
Sebastian .... hvis du læser min kommentar ordentligt, så vil du forstå jeg ikke er tvær men skuffet!

Jeg synes bare det er ærgerligt at det er SÅ vigtigt at se nye arter at man totalt overser de mærkede fugle - som i det konkrete tilfælde var der!

Vi arbejdede selv intensivt med gæssene de år på Agerø, så vi har ikke mistet noget, men på mange andre lokaliteter er der masser af mærkede fugle, hvis man ser efter - og eksemplet fra Agerø indikerer, at det er der mange der ikke gør. Og det er ærgerligt.


Sebastian Klein skriver tirsdag 28. februar 2006 kl. 12.42
Hej Preben

Det er ærgerligt at du er skuffet, men du rammer nu helt forbi målet.
De folk du sigter efter er jo twitchere. Altså folk, som er et sted i landet i et helt specifikt ærinde - nemlig for at se en en helt bestemt fugl!
Når man twitcher er alle andre fugle faktisk ligegyldige (I den enkelte situation er det ofte at foretrække, at der overhovedet ikke er andre fugle!).
Jeg ved godt at det får twitcherne til at lyde som en flok sindsyge og vanvittige mennesker. Og det er de/vi sådan set også et langt stykke henad vejen.
Men de ornitologer som twitcher en Sortbuget Knortegås den ene dag (og som den dag giver pokker i de andre fugle!) er de samme ornitologer som næste dag ringmærker, aflæser gåse/mågeringe og/eller udfører andet frivilligt arbejde for fuglesagen.
Det kan godt være at du mener at ringmærkerne servicerer twitcherne. Men det er også twitcherne, der står i første række til at forsvare ringmærkningen, når dennes videnskabelighed anfægtes. Så pas på med at dømme!

Nedestående bemærkning tog jeg således ganske nær:

"Hvis man gerne vil have at ringmærkerne ’servicerer’ twitchernes behov – så kunne det være nyttigt om nogle twitchere også engang imellem gad at kigge f.eks. måge- og gåseflokke igennem ikke kun for ringnæbbede måger, kaspiske måger, middelhavssølvmåger, sortbugede knortegæs, dværggæs og rødhalsede gæs – men også ville bruge tid på at se efter farveringmærkede måger og gæs, for dem er der masser af".

Du burde i stedet fokusere dine revsende ord på de ornitologer, som færdes på Agerø jævnligt. Det er jo dem som kan give sig tid til at tjekke de halsmærkede gæs - og måske vil du endda blive overrasket over at erfare, at ham du måske anser som en seriøs feltornitolog, faktisk forvandler sig til en blodtørstig twitcher når der dukker en sjælden fugl op!!

Kys fra SeKNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.036 sek.
til toppen