Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Spidstoppet Turako (Tauraco schalowi) Schalow's Turaco - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Victoria Falls, Zimbabwe
Dato: 25. november 2013
Billede opsætning: Olympus SP570UZ
Fotograf: Jens Kildemoes, Danmark
Uploadet den: 6. december 2013
Hits: Billedet har været vist 1335 gange.Kommentarer:

Uffe Gjøl Sørensen skriver søndag 8. december 2013 kl. 10.07
Dejligt at se et billede fra de spektakulære omgivelser ved Victoria vandfaldene. Turakoens lange top viser, at der er tale om Scarlows Turaco (T. scharlowi). Denne centralafrikanske art kigger lige netop ind i det sydlige Afrika omkring Vic Falls. Den meget lignende Livingstone's Turaco træffes i Zimbabwe i den østlige del af landet langs grænsen til Mocambigue.


Kim Frost skriver søndag 8. december 2013 kl. 16.24
Helt enig! Man vil ikke på dette foto kunne adskille de to arter; men Shallow's HAR længere, mere udspidset top - og frem for alt violet anstrøg på halen til forskel fra Linvingstone's rent grønne.
Og Livingstone's forekommer slet ikke dér; og på denne breddegrad kun i det østlige Zimbabwe (hvor jeg har set den i Wumba Mounttains).
Det ER den allersydligste forkomst af Shallow's.
Shallow's har jeg set såvel på Zambia- som Zimbabwesiden af Victoria Falls (men rent twitchermæssigt regnes Zambia ikke med til Southern Africa (sml. WP-/nonWP-arter!)!)
Et godt tip er at gå i haven til det legendariske Victoria Falls Hotel (en oplevelse for sig at bo dér - og deres high tea giver minder om svundne tider) tidligt om morgenen, hvor de højlydt giver sig til kende. Turacoer (Louries) er lækre fugle!

Venlig hilsen

KimNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen