Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Middelhavssølvmåge - (Larus michahellis) - Yellow-legged Gull
Fugleart (IOC): Middelhavssølvmåge (Larus michahellis) Yellow-legged Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K
Lokalitet: Gilleleje Havn, Sjælland, Danmark
Dato: 4. november 2013
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 15. november 2013
Hits: Billedet har været vist 3678 gange.
DK List Ranking: Set af 499 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Rune Sø Neergaard skriver fredag 15. november 2013 kl. 17.11
Hvis jeg så denne fugl, ville jeg nok snarere tænke Kaspisk Måge end Middelhavssølvmåge. Den mørke øjenmaske er IMO den stærkeste indikator for Middelhavssølvmåge.

Hvad der i mine øjne til gengæld taler for Kaspisk er følgende:

- Slankt næb næsten uden gonysvinkel.

- Lange, slanke ben, således tydeligt tyndere end Sølvmåge til venstre for lige som på fx dette foto. Dette burde faktisk udelukke en ren Middelhavssølvmåge, der vel typisk har ligeså kraftige ben som Sølvmåge.

- Sortagtige tertialer, hvor Middelhavs oftere lidt mere brunlige tertialer (nok ikke det bedste kendetegn, men i bedste fald supplerende).

- Lille hoved.

- Grålig/kold grundfarve på ryggen hvor de mørke tegning mere har form som pile-spidser end af decideret tværbånding.

- Meget lyse store og mellemste dækfjer med lyse kanter og uden særligt mange tværbånd. Her giver Middelhavs oftest et mere tværbåndet indtryk.

Jeg har svært ved at se, om denne fugl er identisk med LAK's fugl fra 10/11, men umiddelbart synes det ligner to forskellige fugle pga. forskelle i rygtegning, men sikker er jeg langt fra.

Mvh RSN


Jan Jörgensen skriver fredag 15. november 2013 kl. 18.32
LAK´s trut som ligger på GRO forumet är i mina ögon en kaspisk trut. Om det är samma individ som den Klaus tagit är faktiskt svårt att exakt avgöra. Ser man till tertialerna verkar den översta synliga vara en bytt 2:a generations fjäder på LAK´s trut, dock sedd från andra sidan. På Klaus bild ser tertialerna mer intakta ut
Däremot får man kaspisk intryck på bilden ovan!

JanJ


Stig Hartvig Nielsen skriver fredag 15. november 2013 kl. 20.12
syntes det ligner en Middelhavsølvmåge


Rune Sø Neergaard skriver lørdag 16. november 2013 kl. 00.12
Hvorfor, Stig?


Flemming Holmslykke Nielsen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 07.47
På det andet billede af fuglen med løftet vinge ses tilsyneladende mørk undervinge. Kaspisk måge er som regel lys på hele undervingens midterste del, og armhulerne er hvide. Kan så mørk en undervinge også ses på kaspisk?
Billeder af en strakt overvinge kunne hjælpe til bestemmelsen. Der vil her være forskel i udstrækningen af lyst på de inderste 3-4 håndsvingfjer. Kaspisk har lysere inderhånd end middelhavssølvmåge.


Flemming Holmslykke Nielsen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 14.21
Kan der være tale om en hybrid?


Jan Jörgensen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 15.18
Vi får nog revidera aningen vad som är en sk typisk kaspisk trut.
Här är ett antal kaspiska med varierande vingundersidor och här samt här
I viss mån kanske man skall ha i åtanke att vingundersidor i varierande omfattning kanske ruggas under den partiella postjuvenila ruggningen.

JanJ


Flemming Holmslykke Nielsen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 16.10
Tak, Jan.. Billederne viser, hvor mørke kaspiske måger kan være i juvenil dragt, både på hovedet, kroppen og undervinger. Helt forskelligt fra det vi normalt ser i 1. vinterdragt senere på året. Billederne fra oktober viser ret stor variationen af det lyse på undervingerne. Nogle er fortsat ret mørke. Men de ser ud til at blive lysere, jo længere vi kommer hen på vinteren.


Kent Olsen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 21.59
Om jeg vurdere undervingen korrekt, så er den vist ret fin for cachinnans? Jeg ser ret lyse stor dækfjer på undersiden af både arm og hånd, mens mellemste og små håndfjer er mere mørktegnede og armhulefjerene ret hvidlige om end med mørke tværbånd ligesom hos de juvenile fugle her og her og hvilke ses i deres helhed henholdsvis her og fugl.

Men som Jan viser med links, så er det heller ikke ualmindeligt med Kaspisk med endnu mørkere undervinger. Et andet relativt mørkt november-individ ses i øvrigt her.

Ud fra de tre billeder jeg har set nu, så mener jeg fuglen er en Kaspisk Måge.


Brian Rasmussen skriver søndag 17. november 2013 kl. 20.38
Jeg har lagt nogle flere (desværre) ringe fotos af denne måge på facebook "Fugle i Felten" med følgende tekst: "Jeg tillader mig at dele nogle fotos af den omdiskuterede Middelhavssølvmåge fra Gilleleje Havn 3/11 2013. Ved identifikation af Middelhavssølvmåge kontra Kaspisk Måge lægger jeg personligt stor betydning på opfattelse af jizz, form og struktur. De relativt uskarpe fotos af denne fugl, som er taget under ugunstige lysforhold, efterlader desværre tvivl om dragtmæssige karakterer. F.eks. er det svært at se den eksakte tegning på rygfjer og skapularer udfra disse fotos. Jeg lægger derfor mine uskarpe fotos (taget med powershot kamera) af denne fugl, da jeg mener at jizz og form kommer til udtryk her. Jeg vil tilføje nogle kommentarer til nogle af billederne.
Mine fotos er desværre af en beskaffenhed, hvor de næppe vil blive bragt på netfugl, men kom gerne med kommentarer, så kan diskussionen fortsætte her".
Bh. Brian


Hans Henrik Larsen skriver onsdag 27. november 2013 kl. 14.33
Burde det billede ikke tilføjes temaet.

Tvivl om bestemmelse ?

Mvh. Hans Henrik.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen