Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Islom - (Gavia immer) - Great Northern Loon
Fugleart (IOC): Islom (Gavia immer) Great Northern Loon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Skagen, Danmark
Dato: 7. maj 2004
Billede opsætning: Canon EOS 300 D og 100-400 Canon zoomlinse
Fotograf: Bo Tureby, Danmark
http://www.bo-tureby.dk/
Uploadet den: 9. maj 2004
Hits: Billedet har været vist 3314 gange.
DK List Ranking: Set af 669 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 24. januar 2005 kl. 10.44
Islommen her flyver med tydeligt åbent næb, hvilket af nogle fremhæves som typisk for de to store lommer (se f.eks. Carl Christians Toftes indlæg i Pica for et par år siden).
Ved Skagen har fænomenet været kendt i mange år. I forbindelse med godt forårsvejr flyver de trækkende Islom og Hvidnæbbet Lom gerne med let åbent næb, som vist på dette foto. Ved et par tilfælde er set Islom med så hængende undernæb, at det næsten virkede sygeligt; den ligner sygdommen Myotonia atroficans, der hos mennesker giver sig udslag i bl.a. hængende underlæbe.

Dog ses undertiden Sortstrubet Lom, der også åbner næbbet let i flugten; jeg har dog ikke set det så udpræget og grotesk som hos især Islom, men "arts"typisk for de store lommer er det ikke.

Hvorfor det sker???? Efter at have set flere med næbbet åbent trækkende store lommer ved Skagen i maj 2002 besøgtes Nordnorge medio maj. Her sås ca. 80 Hvidnæbbet Lom, og ikke en eneste af dem trak med åbent næb! Temperaturen på omkring 0 grader var unægteligt også noget andet end Skagens vårvarme vinde. Så måske er forklaringen, at der er tale om "hyperventilation" under varmt vejr - at de "gisper i varmen?". På efterårstrækkende fugle i USA er fænomenet ikke udpræget, hvilket også forfatterne af Sjöfågelguiden har bekræftet.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.067 sek.
til toppen