Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Jagtfalk - (Falco rusticolus) - Gyrfalcon
Fugleart (IOC): Jagtfalk (Falco rusticolus) Gyrfalcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1cy
Lokalitet: Rubjerg Knude, Danmark
Dato: 28. januar 1978
Billede info: Skannet fra dias. Der eksisterer vist kun yderst få fotos af denne fugl, der var ret stationær i området 19/11-77 - 9/4-1978. Det var én af de første danske twitch-bare jagtfalke - der var bare ikke så mange der twitchede dengang.
Fotograf: Kurt Prentow, Danmark
http://nordfugl.dk
Del af temaet: Fotodokumentation af ældre SU fund
Uploadet den: 31. juli 2007
Hits: Billedet har været vist 3514 gange.
DK List Ranking: Set af 558 ud af totalt 1509 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Kim Frost skriver tirsdag 31. juli 2007 kl. 11.38
Ak, ja! Det var dengang, vi hverken havde "Irania", "Netfugl" eller "DOF-call"...
Jeg kan tydeligt huske vor indignation der ovre i København: At en jagtfalk, der som Kurt skriver netop sås MEGET sjældnere end i dag (absolut ikke årligt observeret!), spurgtes at have siddet på Rubjerg Knude Fyr hver aften i flere måneder, uden at VI (som havde meget høje tanker om os selv som crèmen af dansk feltornitologi) var blevet bekendt hermed.
Men det skulle blive wær´ endnu: I marts 1983 kunne "jyderne" nyde en ung ismåge i Hanstholm Havn, uden at VI hørte et kuk!
Dog havde vi til trøst (og for næsten os alle ny art) samtidig en jagtfalk, der snuppede duer (herlig opvisning) ved den daværende "Sojakage"(fabrik)s høje silo. Og en enkelt sneugle blev det også til i Næstved. For ikke at tale om sensationen for "sjællændere": en søkonge i Mosede Havn.
Fornøjeligt at blive mindet om dengang, da der var "almindelige" sjældenheder til! Nu skal der jo mere end eleonorafalk, ja nærmest en ørkenløber, til, før brynene løftes.
Tak for dén, Kurt!

Kim Frost


Thomas Elbek skriver søndag 26. august 2007 kl. 12.10
Åååhja, those times, jeg husker stadig tydeligt Soja-falken, blåfrosne tæer og mange år derefter hvor en lettende tamdueflok altid gav et giiip i mig, hvem sagde miljøskadet ?

Og jeg husker den søndag hvor der stod 400 ornitter på bryggen en hel dag men ingen Jagtfalk.

Kollektivt dip-out.


Anders Østerby skriver mandag 19. november 2007 kl. 13.06
Vi var faktisk hunderædde for at der skulle komme nogen og fange denne storfalk - det var vist mest derfor fundet blev hemmeligholdt. Den blev opdaget, da den var i gang med at jage efter sjaggere i en tusindtallig flok. Sidenhen holdt den som beskrevet til på Rubjerg Knude Fyr. Den blev set jage måger, krager, fasaner og sågar hare. Denne dato står vist som noget specielt for os, der fandt den - i dag for 30 år siden....Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.073 sek.
til toppen