Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Jagtfalk - (Falco rusticolus) - Gyrfalcon
Fugleart (IOC): Jagtfalk (Falco rusticolus) Gyrfalcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 3cy
Lokalitet: Tissø, Danmark
Dato: 18. december 2005
Billede info: Jagtfalken blev observeret af Kristoffer Hansen og Anders Wiig Nielsen på Tissø Enge, 18. december 2005, mellem kl. 14.05 og 15.10, hvor fuglen forsvandt i retning af Selchausdal (Tissø øst).

På billedet kan man se en rød farvering med et tydeligt "1", på venstre fod. Meget tyder på at fuglen er ringmærket i Jämtland eller Härjedalen, i det svenske Projekt Jaktfalk, men det vides ikke med sikkerhed endnu.
Fotograf: Anders Wiig Nielsen, Danmark
Uploadet den: 20. december 2005
Hits: Billedet har været vist 5621 gange.
DK List Ranking: Set af 558 ud af totalt 1509 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Anders Wiig Nielsen skriver tirsdag 27. december 2005 kl. 09.58
Der er nu kommet svar fra det svenske Projekt Jaktfalk, vedrørende falken fra Tissø 18. december 2005. På billedet ses at falken er mærket med rød farvering, med et ”5” (ikke 1) og yderligere et tegn ovenover. Projekt Jaktfalks leder Ulla Falk har kontaktet de to øvrige ringmærkningsprojekter i Norden, i hhv. Norrbotten og Finland, og ingen af dem har brugt denne kombination.

Fuglen kan derfor identificeres som ”F5”, en af et kuld, der blev mærket på rede foråret 2003 i Jämtland. Det er muligvis samme fugl, der blev observeret af Jørgen Hulbæk Christiansen og Bo Andreassen, m.fl. i efteråret 2003, på Feddet, Maderne og Nyord, men ved denne lejlighed blev den røde ring aldrig aflæst. Se: http://www.netfugl.dk/news.php?id=show&news_id=2663fa65d860409e

Link til SOFs Projekt Jaktfalk: http://www.sofnet.org/index.asp?lev=80&typ=1

En Jagtfalk blev igen set ved Tissø lørdag den 24. december, af Rasmus Bøgeskov Larsen, København., men det lykkedes ikke at se hvorvidt fuglen var mærket, inden den forsvandt.

Nedenfor gengives mail fra Projekt Jaktfalk:

Hej!

Den 18 dec fotograferades en jaktfalk med röd färgring i Danmark. Falken befann sig på Tissø Enge, på västra Sjælland. Fotografen Anders Wig Nielsen sände bilder till mig. Efter konfererande med jaktfalkmärkare i Norrbotten och Finland kunde vi med hjälp av uteslutningsmetoden konstatera att det måste vara den jaktfalkunge som 2003 försågs med färgringen F5 i reviret "Vile" i Jämtland. Det sågs en ungfågel med röd färgring redan hösten 2003, men ringen kunde då tyvärr inte avläsas. Kanske är det samma fågel som nu har återvänt till Danmark? Det är lite speciellt att en så pass "gammal" jaktfalk ses så långt söderut.

Bilder, både från 2005 och 2003 finns på följande länk.

http://www.netfugl.dk/dklist.php?id=species_info&species_id=218

(Se också: http://www.netfugl.dk/news.php?id=show&news_id=2663fa65d860409e)

God Jul!

Ulla


Jørgen Hulbæk Christiansen skriver tirsdag 27. december 2005 kl. 12.51
Det er da sjovt, hvis det er samme fugl, som vi så i 2003.
Jørgen Hulbæk Christiansen


Klaus Malling Olsen skriver mandag 18. december 2006 kl. 11.04
I forbindelse med dof-call om Jagtfalk: hvem har set hvad - og hvis der er 2 Jagtfalke i tissø-området: er den eventuelt adulte ringmærket. Det ville være morsomt hvis fuglen tilsyneladende har fundet et overvintringsområde i Vestsjællandsområdet - og herligt hvis mange kan få glæde af at se disse imponerende rovfugle gennem vinteren.

Eftersom en rapporteret ungfugl skulle have været set på 3. dag ville det være rart med lidt uddybende kommentarer, evt. fra MWA, der igår meldte denne ungfugl og, og også informerede om en adult i området.


Michael Westerbjerg Andersen skriver onsdag 20. december 2006 kl. 22.30
Hej Klaus!

beklager, men jeg så ikke dit indlæg vedr Tissø Falkene. Og de blev kort nævnt til RS under en telefon samtale.

Der er ihvertfald en juvenil fugle der holder til (har iagttaget den flest gange i det område) i det åbne landskab umiddelbart evst for Skarresø ved Jyderup. Der har jeg set den jage duer flere gange ved de røde huse i nordlig retning samt over skoven stik vest. Blev også iagttaget ved Lille Åmose tidligere på ugen, men området vest for Skarresø er mit bedste bud pt.
Og den juvenile fugl har opholdt sig i området siden primo november iflg lokale.

Iflg lokale skytter (hvoraf nogle enddog er særdeles kyndige rovfuglekendere) opholder der sig også en adult Jagtfalk i området; især i området syd for Jyderup og Ruds Vedby. Det kunne måske være samme fugl som ovenstående billede. DET ville være super interessant!

Det lader til at de vestsjællandske landskaber måske er ved at genvinde forums styrke som opholdssted for Jagtfalke - og Vandrefalke. Således kunne der i stort set samtlige vintre i 1950'erne iagttages Jagtfalk ved Tystrup-Bavelse søerne. Det ville også i disse år, være et godt bud på en potentiel Jagtfalk lokalitet.

VH/MichaelNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.099 sek.
til toppen