Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Østlig Gul Vipstjert - (Motacilla tschutschensis) - Eastern Yellow Wagtail
Lokalitet: Trelleborg, Skåne, Sverige
Dato: 2. februar 2020
Billede info: Interessen for de grålige Gulve vipstjerter med hvidlig underside og uden gult er vokset betragteligt efter at Østlig Gul Vipstjert fik artsstatus. de hjemlige Gul vipstjert har som regel forladt Sydskandinavien først i oktober, og herefter går der en tid før de grå fugle uden udbredt gult (hjemlige gule vipstjerter har gult på undersiden, i det mindste på undergumpen - Gul Vipstjert uden gult farvepigment er meget sjældne i de Vesteuropæiske bestande).
Fuglen der dukker op efter midten af oktober er i de fleste tilfælde afvigende: grå og hvide uden gult, og tilmed med afvigende rullende kald. En kombi der signalerer hits østfra - i dette tilfælde fra Østasien. Der har været en del efterhånden, vist også nogle stykker fra Danmark, og blandt de mest omdiskuterede var en fugl fra Lomma i Skåne i november 2009, som svenskerne bestemte til Citronvipstjert, men som afveg på mange punkter; fuglen kan ses her på Netfugl, hvor den let provokerende blev publiceret som hybrid Gul Vipstjert x Citronvipstjert.
Den aktuelle fugl holder til i tangbæltet langs vejen ed strande lige vest for Trelleborg Havn, hvor den ofte er i selskab med Hvid Vipstjert og Bjergvipstjert. Fuglen har oliven anstrøg på issen men er ellers grå med hvid underside. Det eneste gule sidder i øjenbrynet samt på strubens sider. Hjemlige Gule Vipstjerter ser ikke sådan ud, da gult på de blegeste fugle sidder i undergumpen. Man bemærker desuden fuglens usædvanligt brede og sorte tøjlestribe, der også ses på fugle fra Østasien.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 2. februar 2020
Hits: Billedet har været vist 885 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.095 sek.
til toppen