Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Blå Purpurkotinga (Cotinga maculata) Banded Cotinga - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Banded Cotinga (Cotinga maculata)
Lokalitet: Serra Bonita Reserve, Camacan, Bahia, Brasilien
Dato: 9. februar 2019
Billede info: Den prægtige Banded Cotinga er en af de mest eftertragtede og sjældne arter i Brasilien. Den er kun udbredt på en kort strækning langs Atlanterhavskysten i det sydøstlige Brasilien mellem Salvador og Rio, hvor den lever i tropisk, fugtig lavlandsregnskov. Verdensbestanden skønnes at ligge mellem 250 og 1000 voksne individer, og er klassificeret som "Endangered" på IUCN's rødliste. Dette skyldes den meget lille udbredelse og bestandsstørrelse, og at den er i tilbagegang på grund af fortsat tab af levesteder.
Fuglegrupper kunne tidligere være heldige at se den i en sandet skovlysning i skovreservatet Estacão Veracel uden for Porto Seguro, men her er den ikke set i længere tid.
I december 2018 blev den fundet ved foden af Serra Bonita reservatet ved Camacan, omkring indgangsporten til Fazenda Paris - umiddelbart ved opkørslen til Serra Bonita bjerget. Vi besøgte stedet i februar 2019, og så 5 Banded Cotingas, 2 hunner , to hanner og en subadult han. De fløj i lav højde omkring ørene på os, og fouragerede på palmefrugter, og virkede tillidsfulde og upåvirkede af vores tilstedeværelse. Stedet regnes nu for en nyopdaget, fast lokalitet for arten.
Fotograf: Erling Krabbe, Danmark
Uploadet den: 4. marts 2019
Hits: Billedet har været vist 532 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.072 sek.
til toppen