Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Araripe-manakin (Antilophia bokermanni) Araripe Manakin - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Arajaja Park, Chapado de Araripe, Ceara, Brasilien
Dato: 6. december 2014
Billede info: Superendemernes superendem! Denne særegne art, der ikke ligner noget andet, blev først fundet i 1996, og har en nuværende verdensbestand på 20 par. Den findes langs en 60 km. langs bjergkæde, hvor den holder tid ved klæfter med vandløb. Da arten blev opdaget antog man at der var tale om en albino-populaion af Helmeted Manakin, men hurtigt blev det klart, at her var tale om noget helt nyt. Og at se en karakteristisk art har kunnet gå uopdaget hen siger ret meget om den ringe ornitologiske aktivitet i de øde og vidstrakte områder i nordøstlige Brasilien.
Ønsker man at se fuglen er det til gengæld forbilledligt nemt. Den ovenfor nævnte Araraja Park, der ligger ca. 20 km. udenfor byen Crato, er en art vandland i skoven med restaurationsbygning og flere svømmeanlæg. Kommer man hertil går man ad en sti langs vandløbet lidt væk fra "vand-aktiviterne". Stien overskuer en lavning med løvtræer og vandløb, og på en 3-400 meter lang strækning sås 3 hanner og to hunner. Det var - i al sin surrealisme - lidt som at finde Lundsanger bag Geocenter Møn i juni.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 23. september 2015
Hits: Billedet har været vist 1412 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen