Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sølvmåge - (Larus argentatus) - European Herring Gull
Fugleart (IOC): Sølvmåge (Larus argentatus) European Herring Gull ssp. argenteus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Adult ssp. argenteus med adult Sildemåge ssp. graellsii
Lokalitet: Rainham Landfill, Greater London, England
Dato: 21. februar 2013
Billede info: Den britiske og nordatlantiske race af Sølvmåge, argenteus, har i adult dragt lysere grå overside med mere massiv sort vingespids end de hjemlige argentatus. De yderste og næstyderste håndsvingfjer har generelt mindre hvide pletter end hos argentatus, normalt som plet på p10, sjældnere hvid spids, som man ser det hos argentatus. Desuden er der kortere sorte striber ind mod basis af håndsvingfjerene, ligesom argenteus mangler argentatus hvide partier mellem sort og gråt på de mellemste håndsvingfjer.
Desuden er formen generelt mindre og "blidere" end argentatus med rundere hoved/kortere næb; de ligner derved hunner af argentatus. Godt nok er forskellen i næbbets mål de to former imellem ret lille, men forskellen forstærkes tit af argenteus´ lidt fyldigere pandeparti, der forstærker det rundhovede indtryk.
Sildemågerne til højre og over Sølvmågen er af graellsii-formen, der er lysere end de hjemlige intermedius. Således er de almindelige britiske måger generelt lysere end vores nordiske alternativer; Svartbag står tydelig ud som mørkere på ryggen end omkringstående Sildemåger, og Sølvmågerne er langt lysere end argentatus (der tit findes som en stor, grovnæbbet og mørkrygget sag mellem de nuttede britter). Dette letter desuden opdagelsen af Kaspisk og Middeælhavsmåge med grå rygfjer, da også disse er tydeligt mørkere end argenteus-Sølvmågerne.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 25. februar 2013
Hits: Billedet har været vist 1554 gange.
DK List Ranking: Set af 1257 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Troels M. Krogh skriver torsdag 11. april 2013 kl. 13.02
Tak Klaus, for et godt billede og at du giver dig tid til den lange og meget lærerige kommentar.

Når den britiske Sølvmåge er mindre og finere end den danske, er det måske lige før Sildemågerne (graellsii) er af samme størrelse? Eller måske større?? End de lokale Sølvmåger.
Når jeg ser graellsii i Danmark, virker de store og kraftige, lidt bryderagtigt (eller Stig Tøfting), både størrelsen på fuglene, og med et kraftigt skulderparti, når de står! Af temperament har jeg også oplevet dem jage rundt med andre måger, incl. Sølvmåger.

Dette til sammenligning med intermedius der er mindre og slankere. Giver et spinkelt og slankere indtryk når de står, slet ikke bryderagtigt…Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.075 sek.
til toppen