Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Olivenskovdrossel - (Catharus ustulatus) - Swainson's Thrush
Fugleart (IOC): Olivenskovdrossel (Catharus ustulatus) Swainson's Thrush - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Christiansø, Danmark
Dato: 21. oktober 2012
Fotograf: Andreas Bruun Kristensen, Danmark
Uploadet den: 21. oktober 2012
Hits: Billedet har været vist 5931 gange.
DK List Ranking: Set af 17 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Stig Toft Madsen skriver søndag 21. oktober 2012 kl. 10.40
Apropos ”Små drosler fra øst møder smådrosler fra vest” (Birdalarm idag). I "National Geographic Field Guide to the Birds of North America" (6. Udgave, 2011) skriver de om Manchurernattergal: “Superficially resembles a small nominate guttatus Hermit Thrush, but longer legged”. Så National Geographic knytter også disse små drosler sammen ved første øjekast.
Om Swainson’s Thrush skriver National Geographic at swainsoni-formen har ”spots on breast blacker than ustulatus”, som er en mere rødrygget Stillehavsform, og ”back more olive, less greyish than incatus”, som findes i Alaska. De skriver også at Stillehavsformerne ”may represent a separate cryptic species”. På side 554 i bogen er der et kort med seks forskellige former. Swaisoni er langt den mest udbredte: fra østkysten til langt over mod Californien. Der er dog en appalachiensis-form nær østkysten, men den er ikke nøjere beskrevet i bogen.


Thomas Johannes Simonsen skriver søndag 21. oktober 2012 kl. 14.08
Det er lidt svært at se udfra de to billeder der er på Netfugl. Men på det andet billde ser halen (nedefra) udtil at være ret gråbrun. Og det udelukker i hvertfald hermit trush der vel er den eneste anden nordamerikaner med så distinkt øjetegning. Men netop øjetegning volder mig lidt problemer mht. swainson's. På billedet virker denne meget hvid, og selvom det passer fint på vestlige swainsons', burde de østlige være mere gulbrune omkring øjet - samme farve som under kinden. Men der er vel i princippet ikke noget i vejen for at det er en vestlig fugl der er retningsforstyrret. Jeg må også med det samme sige at jeg kun har personlig erfaring med vestlige fugle.
Så under forudsætning af at det er en nordamerikansk Catharus drossel, har jeg svært ved at se hvad det skulle være andet en swainson's.

Thomas


Jan Jörgensen skriver søndag 21. oktober 2012 kl. 15.45
Som Thomas påpekar - skiljer sig de båda bilderna åt vad gäller färgen på ögonringen, som på bilden ovan ser vitaktig ut men på den andra - mer typiskt gulbrunt. Ser bra ut för ustulatus. Därför tror jag att den bilden som visar mer gulbrunt är den korrekta (rätta om fel Andreas). Ser man till vingformeln - verkar det som hp5 (räknat utifrån & in) saknar ytterfansinskärning, vilken ser bra ut för ustulatus, tydlig till otydlig hos minimus. Vad gäller guttatus - är det en annan historia - delvis dräktmässigt samt vad gäller vingformel.
Kommer det fler bilder?

JanJNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.055 sek.
til toppen