Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Stylteløber - (Himantopus himantopus) - Black-winged Stilt
Fugleart (IOC): Stylteløber (Himantopus himantopus) Black-winged Stilt - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Fishponds, Bishkek, Kirgisien
Dato: 21. maj 2011
Billede info: Stylteløber er en af de arter, som velsagtens pirrer nysgerrigheden for at opleve, når man som ung fuglekigger sidder og bladrer i felthåndbøgerne. Sådan var det ihvertfald for mit vedkommende... Mere eksotisk og sært udseende art fik mig konstant til at vende tilbage til siden - men dengang skulle man helt til Middelhavsområdet for at opleve dem; sådan groft betragtet. Og i bøger kunne man studere billeder af stylteløbere i franske Carmague.

Det var også her jeg så mine første stylteløbere... Husker det tydeligt som var det igår, og tror det var i 1978. Som forpestende teenage-ornitopat fik jeg dirigeret familien en tand videre fra nordligere og mere behagelige Rhone-vinmarksområder til et hedt og blæsende Carmague, som udover fugle og heste ikke havde det store at byde den øvrige familie.

Artens danske navn kan ikke blive bedre.

Mere kejtet og samtidig elegant vadefugl findes næppe - og hver sommerhalvår har jeg fornøjelsen af dem. Markant skiller de sig ud fra de andre små tykmavsede vadefugle der spæner rundt. Stylteløbere kan også godt skynde sig, men benene kan godt volde lidt kvaler.

I foråret kom jeg rigtigt tæt på dem... I flere dage havde de ellers opholdt sig på afstand, hvorimod terrekklirerne nærmest solbadede op ad skjulet. Jeg var ret sikker på at Stylteløberne vidste besked... men på et tidspunkt begyndte vandstanden at falde i fiskedammen og området omkring mig omdannedes nærmest til en tidevandsrende der førte fødepartikler afsted. Og det opdagede stylteløberne, og pludselig var de omkring mig.

Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 30. december 2011
Hits: Billedet har været vist 1378 gange.
DK List Ranking: Set af 613 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Nikolaj Noel Christensen skriver lørdag 31. december 2011 kl. 16.32
Hej Michael

Du skriver "Stylteløber er en af de arter, som velsagtens pirrer nysgerrigheden for at opleve, når man som ung fuglekigger sidder og bladrer i felthåndbøgerne. Sådan var det ihvertfald for mit vedkommende... Mere eksotisk og sært udseende art fik mig konstant til at vende tilbage til siden - men dengang skulle man helt til Middelhavsområdet for at opleve dem; sådan groft betragtet. Og i bøger kunne man studere billeder af stylteløbere i franske Carmague"

Mange af os har netop været i Carmaque efter denne graciøse og yderst elegante vaderfugl, der nærmest i flugt bringer mindelser til guldsmede i hvert fald for mig.

Min første fik jeg dog i Po Delta ud af bus vinduet, alt i mens rørskovskanten var fyldt med silkehejrer som fløj mod bussens sider.

Desuden hedder den Cavaliere d`italia på italiensk og dette synes jeg selv er et meget passende navn med alt dens elegance.

Forsat godt nytår.
NikolajNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen