Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Alpekrage - (Pyrrhocorax pyrrhocorax) - Red-billed Chough
Fugleart (IOC): Alpekrage (Pyrrhocorax pyrrhocorax) Red-billed Chough ssp. centralis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Central Tien Shan - 3200 meters above sealevel, Kirgisien
Dato: 18. november 2011
Billede info: En art som mange kender fra Alperne eller Pyrenæerne, hvor den kan optræde tillidsfuldt; f.eks. ved Heilligenblut på grossglockner Hochalpenstrasse. Den er ogs almindelig i de centralasiatiske bjerge, men kan være svær at komme på fotohold. Med mindre, det er minus femten, vinter og der er madrester at hente - så er de der!

Som eksempelvis denne fugl som sammen med en lille flok artsfæller holdt til ved "hullet i muren." En kirgisisk opsynsmand og hans familie frister også tilværelsen langt fra nærmeste naboer. Affaldet fra familiens husholdning bliver dagligt hældt ud på jorden, og ganske praktisk er der huller i den omgivende mur, så affaldet bekvemt og snildt bliver usynligt, når det lempes igennem. Det har alpekragerne fundet ud af og de hygger sig... Her på 2.Juledag hvor masser sidder og mæsker sig til julekalads er billedet af en sove-reste-indsmurt alpekrage ganske nærligggende.

Når resterne er søbet op, tilbragte alpekragerne tid med tiltrængt fjerpleje (når rester endelig smides ud på landet hernede kan man være sikker på at holdbarhedsdatoen forlængst er overskredet... og derfor temmelig ildelugtende) eller også var de nede ved hundenes madskåle og lede efter rester; iøvrigt ganske morsomt at se dem narre hunden væk og så ellers stille sig op midt i maden.

Alpekrager såvel som andre mørke kragefugle er altid en udfordring for fotografer - der skal overeksponeres og derfor kan omgivelserne ofte bliver overbelyste... og kun sjældent bliver man helt tilfreds - til gengæld er de en sjov fugl, og ganske nydelig med det røde næb og bentøj.
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 26. december 2011
Hits: Billedet har været vist 1593 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.040 sek.
til toppen