Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Havørn - (Haliaeetus albicilla) - White-tailed Eagle
Fugleart (IOC): Havørn (Haliaeetus albicilla) White-tailed Eagle ssp. albicilla - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: "ældre subad"
Lokalitet: Havnsø, Sjælland, Danmark
Dato: 30. januar 2010
Billede info: Der er gennem den senere tid ofte rapporteret 2 havørne ved Nekselø. 30.1 sås de ved Nekselø, hvorefter de trak ind mod land og forsvandt i lav højde lige over Havnsø. Begge fugle var "næsten adulte", denne fugl mest adult med lidt uldne indslag, ret mørke øjne og sorte tegninger på yderste halefjer. Der var formentligt tale om et yngre par, der måske er på jagt efter en egnet redeplads i det vestsjællandske.
Dette er dog ikke grunden til at billedet oploades. Dét er derimod en morsom afvigende karakter. Fuglen har nemlig det, der nogle steder nævnes som en artstypisk karakter for Stor Skrigeørn: hvide baser af håndsvingfjerene, der danner en fin hvid klamme omkring knoen.
Helhedsindtryk, tegninger m.v. siger jo klart Havørn. At fuglen på ét punkt afviger kan man jo undre sig over. Jeg kan ikke mindes at have set en så tydelig hvid af
tegning hos Havørn før.
Sidst i 1980´erne nåede fjernørderiet sit zenit. Væk med jizz, ind med små fjerkarakterer og håndsvingfjersprojektioner, og det var jo nytænkende nok dengang, men blev nok taget særdeles bogstaveligt i nogle kredse.
Jeg kan ikke lade være med at forestille mig, at en eller anden orni-tekniker vil kunne hænge sig alvorligt op på denne hvide plet, og der kan jo - om man tager påstanden om at pletten er artstypisk for Stor Skrigeørn alvorligt - bruges som argument for, at fuglen er en Stor Skrigeørn. Jeg kan forsetille mig en diskussion ala Holbergs "ergo er morlille en sten".
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 3. februar 2010
Hits: Billedet har været vist 2723 gange.
DK List Ranking: Set af 1165 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Peter Sunesen skriver onsdag 3. februar 2010 kl. 13.54
Godt sagt Klaus (om fjer/detalje-nørderiet)

Havde engang en frugtesløs diskussion på Skagen hvor en tydelig (yngre) Havørn viste fjerdragtskarakterer der kunne pege på Kejserørn.

Min opponent var ikke til at hugge elle stikke i, selv da fuglen lidt senere var så tæt på, at enhver mulig tvivl var forduftet.
Han hævdede da 'at man ikke kunne udelukke at det drejede sig on TO forskellige fugle'
Ak ja, som jeg ofte siger i mit fag :"why care about the finish, when you haven't even started"
PeterNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.080 sek.
til toppen