Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stribet Græshoppesanger - (Locustella lanceolata) - Lanceolated Warbler
Fugleart (IOC): Stribet Græshoppesanger (Locustella lanceolata) Lanceolated Warbler - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: First record for Scania!
Lokalitet: Bingsmarken, Sverige
Dato: 5. september 2008
Billede info: 1cy bird, caught during scientific ringing activity in Bingsmarken by Bo Pettersson.
Billede opsætning: Canon 40D
Fotograf: Richard Ek, Sverige
Uploadet den: 6. september 2008
Hits: Billedet har været vist 4812 gange.
DK List Ranking: Set af 69 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Anders Wiig Nielsen skriver søndag 7. september 2008 kl. 13.52
Ja, ok, faktisk er det vel 6. fund for Scania (latin for skandinavien), da DK stadig er en del af Skandinavien. Se evt. her: http://www.netfugl.dk/dklist.php?id=species_info&species_id=650


David Boertmann skriver søndag 7. september 2008 kl. 14.17
På engelsk er Scania = Skåne


Bent Nielsen skriver søndag 7. september 2008 kl. 18.47
Latin for skandinavien = Scandiae


Søren Kristoffersen skriver søndag 7. september 2008 kl. 18.57
Det er vel mest af alt en lastbil...

Ifølge VP-obs her på netfugl er det 11. svenske fund.

Så Anders, det er altid en god idé at holde egen sti ren, når der skal revses en svensk bidragsyder, som blot deler info og billeder med os danskere.

Tak til hr. Ek


Anders Wiig Nielsen skriver søndag 7. september 2008 kl. 20.03
Beklager, Ek! Tja, hvad skulle vi også med forum - det går jo fint som billedkommentarer :)


Klaus Malling Olsen skriver mandag 8. september 2008 kl. 15.05
Desværre fandt man det ikke for godt fra de officielle træktællere ved Falsterbobos side at melde observationen ud til de omkringstående - man skred fra arbejdet og vendte siden tilbage efter et par timer.
Den unge medobservatør undskyldte siden meget, fra den officielle var der kun en hoven kommentar om, at "det var vel ikke så relevant for et rovfuglekursus!". Man kan så spørge om, hvor meget denne særekskursion havde at gøre med træktællingerne, der tydeligvis ikke er helt så standardisede som i Gunnar Roos´dage.
Nu er det ikke en pligt at melde ud til omkringstående, hvis der er noget særligt "på gång". Flere deltagere i det nyligt vel overståede rovfuglekursus ville dog svært gerne have haft denne lækre småfugl med.
Næste gang vi opdager en sjældenhed på Nabben melder vi den sgu ud til de om kringstående. Så må de officielle finde den selv.Palle Ambech Frænde Rasmussen skriver mandag 8. september 2008 kl. 16.37
De sure opstød fra Klaus Malling Olsen kan næppe betragtes som relevante i forhold til det viste foto. Jeg håber derfor meget, at Netfugls administratorer fjerner indlægget fra KMO.


sven bødker skriver mandag 8. september 2008 kl. 17.54
ærligt talt ville jeg også blive lidt ked af det, nu da der var en tung vp-art lige om hjørnet. jeg tager ikke kmos bemærkning som et surt opstød - mere som en skuffelse. jeg ville blive skuffet, især da svenskerne ellers er kendt for at vise sjældne fange fugle frem til publikum.


Anders Søgaard skriver mandag 8. september 2008 kl. 21.47
Surt opstød, vil jeg næppe kalde det, nok nærmere ærgelse over at folk ikke kan kommunicere !Klaus Malling Olsen skriver mandag 8. september 2008 kl. 22.08
Sven og Anders har fortolket indlægget i den ånd, det var skrevet.
Jeg betoner, at den unge assistent ved træktællingerne var meget ked af episoden, og gentagne gange undskyldte det skete.
Man bør forestille sig en parallel situation i Danmark. Folk står forsamlet på Grenen, da en indfangen Hætteværling meldes ud fra Rubjerg Knude. Mon ikke RoC og andre ville informere de omkringstående om, hvorfor træktællingen lige med ét må afbrydes, så så mange som muligt kan få mulighed for at bese den eftertragtede fugl? Det ville naturligvis skabe goodwill og god stemning på stedet.
Med indlægget håber jeg at gøre opmærksom på, at det forhånebtligt fortsat vil være kotyme at melde meget sjældne fugle ud til så mabgge som muligt. Det er jo ikke alle, der har samme unikke muligheder for at se på fugle dag efter dag som de træktællere, der er betalt for at stå på Nabben dag efter dag for at registrere trækkende fugle. Hvilket iøvrigt gøres på fornemste vis, omend en del naturligvis misses. Som sidste lørdags steppehøge og mange spurvehøge, hvor vi allesammen havde særdeles vanskelige betingelser, da trækket gik enormt højt mod en helt skyfri himmel - og temmeligt spredt i den meget svage vind.


Søren Brinch skriver tirsdag 9. september 2008 kl. 12.25
Palle - relevans er betinget af øjnene der læser. Jeg kunne godt forestille mig, at nogen synes at dit indlæg er irelevant - ligesom mit indlæg kan synes irelevant.....

Mange har brugt meget tid på at vurdere relevansen af mange forskelligartede indlæg. Mit bedste bud, er at hvis nogen synes noget ikke har relevans, så lad være med at læse det anden gang. Det er ligesom at slukke for fjernsynet, hvis programmet ikke har noget af interesse. Men hvis alle skulle skrive om, hvad de synes er relevant, så kunne dette fremragende site komme til at handle om alt andet end det, der har noget med fugle at gøre.

Er du med Palle?

Jeg er meget enig med KLaus, da jeg selv missede fuglen pga. manglende videndeling på dagen. Derfor synes jeg det er relevant ;-)


Palle Ambech Frænde Rasmussen skriver onsdag 10. september 2008 kl. 13.27
Hej Søren

Jeg har for nylig modtaget mail fra Netfugls administratorer, som oplyser, at de alene afgør om et indlæg er relevant eller ej i forhold til et vist foto.

Det kan måske også være helt i orden og acceptabelt, såfremt der er konsekvens i vurderingen af indlæg. Vi skulle jo nødigt derhen, hvor indlæg fra bestemte personer til en hver tid og i alle sammenhænge vurderes at være relevante.


Søren Brinch skriver onsdag 10. september 2008 kl. 13.42
Det er jeg helt enig med dig i, og derfor er jeg meget tilfreds med, at det alene er Netfugls altid seriøse og meget lidt personlige administratorer, der afgør relevansen af indlæg.

Der går simpelthen demokratihelvede i den, hvis alle skal byde ind med relevansbetragtninger - især dem der har fodbold on top of mind....

;-)


ragnar smith skriver onsdag 10. september 2008 kl. 16.07
Men det er da en mega fed fugl de svenske har fået:)


Søren Brinch skriver onsdag 10. september 2008 kl. 17.50
Godt gået Ragnar - det var lige tilbage på sporet... ;-)


Rasmus Strack skriver onsdag 10. september 2008 kl. 18.58
Tør nu øjnene drenge, i kan da bare være på DOF-call eller på BMS hvis i vil se på andres fugle! Selv på DOFcall var fuglen ude i tide, så nu må i tage jer sammen.

Mvh Rasmus


Søren Brinch skriver onsdag 10. september 2008 kl. 19.13
Helt enig Rasmus - men det var vi ikke.

Vi tager os sammen og tørrer øjnene ;-) og så man hellere komme på DOF-call og BMS.Jacob Sterup skriver onsdag 10. september 2008 kl. 19.14
Mon der på et tidspunkt er nogen der retter datoen på denne fugl? Det var vist 5. september, fuglen blev fanget.

Vh. Jacob


Aron Andersson skriver onsdag 10. september 2008 kl. 21.24
När Bosse P ringde till mig och berättade att han hade fångat en träsksångare såg vi snabbt till att ordna en ersättare (i detta fall Pekka Westin) samt sprida nyheten till de omkringstående. Att vi sedan missar Klaus grupp som står en bra bit bort från vindskyddet tycker jag är förståeligt mitt i all stress (hade jag sett att Klaus var på plats hade jag självklart gått fram och sagt till)! KMO vet mycket väl att båda sträckräknarna aldrig skulle lämna Nabben samtidigt (det skulle aldrig hända utan ersättare och så var det inte heller den här gången!) om det inte är något intressant på gång, därför tycker jag att KMO kunde ropat efter oss (eftersom han uppenbarligen såg oss) eller gått bort till vindskyddet och kollat upp vad som stod på! Precis som KMO skriver så har jag beklagat missen och jag tycker därför att hans sura inlägg är lite lågt! Men nu glömmer vi detta och istället ser fram emot nästa, gärna i Falsterbo! Mvh den unge assistent ved træktællingerne


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 10. september 2008 kl. 23.31
Fin med information fra Aron, som allerede har beklaget. Men lige en korrektion, eftersom jeg ikke så at folk forlod Nabben. Det var først, da jeg gik til vindskyddet og ville hilse på, at jeg fandt ud af, hvad der var igang. Så jeg var helt uvidende om hvad der skete. De, der stod ved rosenbuskene, viste jo ingen tegn på at ville forlade stedet eller gav nogen udtryk for, at noget usædvanligt var "på gång".
Hvis disse kommentarer fører til, at tingene bliver meldt ud mundtligt - som det altid har været kotyme - er der opnået et positivt resultat. Der kan godt være lidt langt fra "vindskyddet" til omgivelserne, når tingene hurtigt tager fart.


ragnar smith skriver lørdag 13. september 2008 kl. 12.04
er den glidt rød på halsen?

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.089 sek.
til toppen