Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Duehøg - (Accipiter gentilis) - Northern Goshawk
Fugleart (IOC): Duehøg (Accipiter gentilis) Northern Goshawk - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Sibirisk Duehøg?
Lokalitet: Aborrebjerget, Møn, Danmark
Dato: 26. april 2008
Billede info: Denne bamse af en Duehøg rastede kortvarigt over Aborrebjerget. Ud over at arten efter sigende er et lokalt hit på den egn, synes jeg også den ser temmeligt spændende ud. Den er både meget stor og meget lys - kendetegn der peger i retning af den østlige race Accipiter gentilis butoides..?

Kommentarer modtages meget gerne!
Billede opsætning: Canon 30D + 300 mm f/4 + Kenko 1.4x TC
Fotograf: Nis Lundmark Jensen, Danmark
Uploadet den: 30. april 2008
Hits: Billedet har været vist 2968 gange.
DK List Ranking: Set af 1041 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Nis Lundmark Jensen skriver mandag 5. maj 2008 kl. 23.11
Er det bare mig der synes denne 2K Duehøg ser afvigende ud? Og er der ikke nogen med erfaringer med Duehøge fra mere Nordøstlige bestande som kan give et besyv med?

Nysgerrig
9s


Klaus Malling Olsen skriver søndag 8. juni 2008 kl. 10.57
Denne Duehøg er vitterligt usædvanligt lys med meget smalle striber og tegninger på undersiden, og jeg har herhjemme ikke set et individ, der var tilnærmelsesvis så lys.
De hjemlige duehøge har om efteråret normalt gulbrun-tonet underside, der dog blegner noget vinteren igennem. Derfor er Duehøge om foråret generelt lysere på underkroppen end om efteråret, men fortsat med de mørke striber intakte.
Denne fugl er så smalstribet og hvid i grundfarven - også på undervingen at den kan nævnes med et "viser karakterer som sibirisk Duehøg". Denne er nemlig større og lysere samt finere mønstret end hjemlige fugle. Problemet er - akkurat som med Vandrefalk peregrinus kontra calidus - at kun en lille andel er så påfaldende og felt-bestemmelige som denne fugl. Problemerne med Sibirisk duehøg er nok endnu større end med calidus-typerne hos Vandrefalk, der trods alt udgør en vis andel af de gæstende fugle. For duehøgenes vedkommende synes kun en lille andel at være så lyse, og dermed karakteristiske, som denne. Mange duehøge fra den sibiriske forms udbredlesesområde er identiske med lysere versioner af vores fugle.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.083 sek.
til toppen