Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sølvmåge - (Larus argentatus) - European Herring Gull
Fugleart (IOC): Sølvmåge (Larus argentatus) European Herring Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 3cy
Lokalitet: Gilleleje, Danmark
Dato: 5. januar 2008
Billede info: Mulig "smith" 3k eller bare endu en afvigende "argentatus"?

Kommentarer er velkomne.
Fotograf: Jan Hjort Christensen, Danmark
Uploadet den: 6. februar 2008
Hits: Billedet har været vist 2425 gange.
DK List Ranking: Set af 1256 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Kent Olsen skriver onsdag 6. februar 2008 kl. 19.57
Hej Jan,

Jeg fik et kort kig på billederne tidligere i dag, men imens jeg skrev svar tabte jeg netforbindelsen, så derfor det sene svar set ud fra at det kunne være et rigtig hit. Men det tror jeg bestemt ikke det er. Fuglen er en 3k i 2. vinterdragt

Jeg kan ikke udelukke smith som netop kan variere meget. Men synes dog det er en SM på billederne og mener selv at have set flere fugle tilsvarende den aktuelle netop på denne tid af året, hvor underside er tilstrækkelig slidt inden fældningen til sommerdragt, hvorved pletter og striber bliver udvasket og sammenflydende på undersiden og derved kommer til at ligne det der ses hos flere yank-måger.

Billederne er kraftigt underbelyste, mindst et helt blændetrin kan jeg se i mit fotoprogram, jeg tog billederne ind og lysnede dem til histogrammet bag billedet sagde motivet var rigtig belyst. Det resulterede i flere detaljer blev synlige, blandt andet en ret stor lys trekant i hver haleside, dannet af dominerende lyse baser på yderste halefjer, der er alt for meget hvidt i halesider end der er tilladt hos smith på denne side af Atlanten. Over- og undergump er heller ikke god nok for smith. pga. for meget hvidt. Karakteren med at mørke bånd på undergump skal være mindst ligeså brede som de hvide og helst lidt bredere er faldet i værdi og jeg kan ikke afgøre noget ud fra billederne andet end at jeg synes undergumpen fremstår relativt lys.

Helst skal store vingedækkere være mørkere, men kan nok godt se sådan ud, dog er de to inderste skiftet til nyere generation og deres mønster passer bedst på SM.

Desuden er undervinger for lyse og uden de store sammenhængende mørke partier, fuglen har altså ikke homogen mørk undervinge.

At fuglen har lysere hoved passer vist med at kropsfjersfældningen til 2. sommerdragt er påbegyndt fortil på fuglen. Det er ganske normalt for årstiden.

Næbtegningen er atypisk for smith der gerne skulle vise gråmågeagtig næbtegning fra og med 1. vinter. Men på den anden siden ligger det også indenfor variationen i forhold til hvad jeg kan tolke ud fra billeder.

Det skal sige, at min personlige felterfaring er yderst begrænset. Derimod har jeg kigget meget på billeder og tjekket kommentarer ;-)


Jan Hjort Christensen skriver torsdag 7. februar 2008 kl. 09.10
Hej Kent

Tak for Kommentarer!

Jeg var heller ikke selv helt tilfreds med tegningerne på hale og overgump. Men jeg mindes ikke selv i DK, tidligere at have set en 3k Sølvmåge med så mørk "ensfarvet" underside og så mørke ensfarvede store vingedækfjer.

Men det korte og det lange var at jeg gerne lige ville have andres kommentarer og syn på fuglen, inden jeg lod den flyve for langt væk ;-)

Mange hilsener

Jan Hjort


Rune Sø Neergaard skriver torsdag 12. december 2013 kl. 01.22
Rettet fra Sølvmåge / Amerikansk Sølvmåge sp. til Sølvmåge.

Mvh RSN (admin)Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.068 sek.
til toppen