Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Rosenmåge - (Rhodostethia rosea) - Ross's Gull
Fugleart (IOC): Rosenmåge (Rhodostethia rosea) Ross's Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Misfarvede fjer ved næbbasis ?
Lokalitet: Esbjerg Fiskerihavn, Danmark
Dato: 1. januar 2008
Billede info: Det ser unægteligt ud til, at vores lille ven har dyppet næbbet i et eller andet farvet stads, og det undrer mig, at ingen har kommenteret det før til de mange fine fotos, der ellers nu er lagt ind. Imidlertid ser det egentlig ganske permanent ud set lige forfra (se det tilsvarende fotos af hovedet forfra), som om den var født med det ! Det er endda opdelt i små runde, symetriske, rustbrune felter under næbbet, men det må da vel være en påført misfarvning ? Det er ikke et fænomen fra de sidste dage, idet det også ses på fotos allerede den 27/12.

PSH
Billede opsætning: Canon 400D + Canon 400mm/5,6
Fotograf: Per Schiermacker-Hansen, Danmark
Uploadet den: 4. januar 2008
Hits: Billedet har været vist 3653 gange.
DK List Ranking: Set af 422 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Palle Jensen skriver fredag 4. januar 2008 kl. 21.58
Jeg tror ikke det er ikke misfarvning,men endnu ikke fældede ungfuglefjer, der er begyndende skifte til næste generation fjer ved undernæbbet.


Per Schiermacker-Hansen skriver lørdag 5. januar 2008 kl. 13.13
Hej Palle
Du har formentlig ret. Jeg har "Googlet" lidt på nettet, men det er ikke lykkedes mig at finde fotos af juvenile fugle med rustbrune fjer ved basis af over- og undernæbbet, hvilket jo i så tilfælde må forventes at forekomme i en yngre dragt. I Klaus Mallings Mågebibel er der side 562 et foto af en helt frisk ungfugl, og på denne er de omtalte områder næsten hvide - måske lidt beige-grå, men ikke rustbrune. Bekrivelsen her siger også hvidlige fjer hos juvenil. Andre store værker (BWP, Bauer & Glutz, Dementév m.fl.) beskriver heller ikke rustbrune fjer ved næbbasis. Kender du til fotos, der viser, at det forekommer ?
Jon Fjeldså har i sin Dununge-bog en sort-hvid tegning og en kort beskrivelse af fjerene/dunene ved næbbasis, som kunne støtte din teori ("black suffusion on lower forehead, lore and malar"). Selv har jeg et foto af Esbjerg-fuglens hoved set lige forfra, hvor mønsteret af de brunlige fjer ser for naturligt ud til at være misfarvning. Netfugl undlod dog at bringe billedet, men jeg kan maile det til dig privat.
Venligst, PSH


Palle Jensen skriver lørdag 5. januar 2008 kl. 16.50
Det må du da gerne. Min mail er worldfauna@mail.dk Jeg troede egentlig at alle fotos blev lagt ind på galleriet, det er jo tit de lidt mærkelige fotos der kan give nye kendetegn samt hjælp til artsbestemmelse. hilsen PalleNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen