Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Dværgryle - (Calidris minuta) - Little Stint
Fugleart (IOC): Dværgryle (Calidris minuta) Little Stint - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Dværgryle?
Lokalitet: Rømø Strand, Danmark
Dato: 21. juli 2007
Billede info: Faldt over denne tilsyneladende Dværgryle, som giver indtryk af Rødhalset Ryle med sit røde hals- og kindparti, afgrænset nedadtil af et mørkt bånd. Afdskildte sig meget fra de ømkringløbende 30 Dværgryler. Fuglen var klart mørkere på ryg og nakke end de omkringstående Dværgryler, med meget sorte centre i nakke- og rygfjer. Jeg mener dog at Rødhalset dømmes ude med de varmtfarvede vingedækfjer (normalt grålige hos denne art) ligesom den havde et ret tydeligt hvid markering på ryggen. Fuglen virkede ikke sønderligt længere end Dværgryle (som er typisk for Rødhalset), men en anelse lavere.

Det er jo ofte sådan at hvis man er i tvivl, så er det jo ikke sådan en!

Kommenter gerne på billedet hvis du har meget erfaring med Rødhalset Ryle. Jeg har masser af erfaring med Dværgryle, med har aldrig set et så Rødhalset Ryle-lignende individ, selvom jeg ved de kan variere meget.
Fotograf: Ole Zoltan Göller, Danmark
http://www.ozg.dk/
Uploadet den: 22. juli 2007
Hits: Billedet har været vist 3172 gange.
DK List Ranking: Set af 884 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver søndag 22. juli 2007 kl. 23.10
Dværgryle med usædvanligt kraftig rødtonet forhals. Men Dværgryle, da dennes tydelige hvide linier på ryggen ses, ligesom oversiden - som Ole selv påpeger - er for varmt farvet på dækfjerene, omend jeg har set friske forårsfugle med ligeså varmt rødbrune kanter på skulderfjerene (i Kasakhstan med mængder af Dværgryler). Rødhalset er i formen desuden mere Temmincksryle-agtig med mere langstrakt agterparti, og typisk lidt kortere og mere ensartet tykt næb end Dværgryle.


Jan Ingvaedt Jörgensen skriver søndag 22. juli 2007 kl. 23.26
Selv har jeg har ikke masser af erfaring af RHR men jeg vil mene - trods den som det ser ud rene ikke stribede hals/hals sider - at du selv har angivet di karakterer da siger at din fugl er en Dvärgryle. De ku da väre sjovt at se flere bilder.

JanJNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.049 sek.
til toppen