Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gransanger - (Phylloscopus collybita) - Common Chiffchaff
Fugleart (IOC): Gransanger (Phylloscopus collybita) Common Chiffchaff ssp. tristis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Ottenby, Öland, Sverige
Dato: 10. oktober 2006
Billede info: Denne grå Gransanger, kun med lysegrønne kanter på svingfjerene, kaldte med et entonet kald, der helt svarer til de tristis, jeg har hørt i Iniden og Nepal. Selvom den ikke blev indfanget er den af den type, man kan benævne som "tristis-type", når man ser den i felten. Typsik var den forløber for en mindre hær af små vingebåndssangere på Öland uge 41 i 2006.
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 13. oktober 2006
Hits: Billedet har været vist 3867 gange.
DK List Ranking: Set af 1150 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver fredag 13. oktober 2006 kl. 23.34
Fik i skyndingen glemt, at fuglen også havde grønlige kanter på en del yderste dækfjer. Det grålige helhedsindtryk gjorde under visse lysforhold fuglen meget lys, forstækrket af den meget hvide underside. Herved opstår forvekslingsmulighed med Bjergløvsangerne.


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 2. november 2006 kl. 22.29
Svensson m.fl. har for nyligt gjort opmærksom på, at sådanne meget lyse fugle måske ikke er tristis, men snarere abietinus. Mange af disse fugle dukker op som frontløbere for de sibiriske arter, ligesom en høæj andel kalder som tristis med et vagt, entoonet kald. Det kan under alle omstændigheder formodes at de kommer østfra, da de jo normalt ses sent på året og hyppigst i forbindelse med østlige vinde. det er dog korrekt, at en "ægte" tristis bør være brunere oventil end denne unægteligt meget lyse fugl.


Simon Sigaard Christiansen skriver søndag 11. november 2007 kl. 10.48
2 fugle tilsvarende denne er blevet ringmærket dette efterår på Ottenby. De er i hånden foreløbigt bestemt til ssp. tristis, men der afventes DNA-analyse af fjererne (hvilket tager lidt tid).

SSC


Klaus Malling Olsen skriver søndag 11. november 2007 kl. 22.31
Hej Simon

Gransangere er møjt spændende. Fugle, der lignede denne så jeg for nyligt en del af i Uzbekistan, hvor de kaldte som tristis. Et billede af en ret grøtonet fugl med karakterer fra såvel abietinus som tristis (bedømt til en blandform) er netop tilgået Galleriet.


Simon Sigaard Christiansen skriver mandag 12. november 2007 kl. 10.46
Hej Klaus.

De 2 fugle som jeg har set i hånden heroppe var meget grå-lyse som denne fugl. Og formen på dem var mere henad collybita end abietinus (hovedform, håndsvingfjersprojektion). Hørte også tristis-kaldet på den ene af fuglene.

Men det som jeg synes sprang mest i øjnene var netop den bjergløvs-association m.h.t. de grønne skafter på svingfjererne, som du også har nævnt her ovenfor.

/SSCNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen