Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hedehøg - (Circus pygargus) - Montagu's Harrier
Fugleart (IOC): Hedehøg (Circus pygargus) Montagu's Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2k/2cy hun/female
Lokalitet: Busene, Møn, Danmark
Dato: 15. maj 2006
Billede info:
Jeg fandt denne lidt svært bestemmelige kærhøg nær Busene på Møn d. 15 maj.
Jeg har vist Per Schiermacker billederne, han siger Steppehøg og dermed ny ædelart for mig. Fedt! Men den er alligevel lidt triggi, så jeg vil gerne bede folk om at kommentere den.
Billede opsætning: Canon EOS 20D + Canon EF 300 m.m. 1:4 L IS + Canon Extender EF 1,4x II
Fotograf: Arne Volf, Danmark
Uploadet den: 18. maj 2006
Hits: Billedet har været vist 5713 gange.
DK List Ranking: Set af 861 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Rasmus Strack skriver fredag 19. maj 2006 kl. 14.31
Nu er jeg ikke verdensmester i kærhøgebestemmelse, men jeg ville (hvis jeg så fuglen) kalde den for en Hedehøg.
Jeg syntes at hånden ser "lukket" ud, det vil sige med mørk bagkant, på en Steppehøg ville hånden ofte virke "åben", altså uden så kraftig bagkant. Jeg syntes ligeledes at ansigtstegningen ligner det jeg ville forvente hos en Hedehøg, den mangler jo helt halskrave! Jeg kan godt se den lyse plet i nakken, men denne forekommer ofet hos Hedehøge.

Håber at andre vil kommentere på denne fugl!

Mvh Rasmus


Andreas Bruun Kristensen skriver fredag 19. maj 2006 kl. 15.51
Jeg erklærer mig FULDSTÆNDING enig i, at det er en 2K Hedehøg.
Foruden de kendetegn, der allerede er nævnt i tråden, er de hvide "motorbriller", der efter min mening er ansigtets mest iøjefaldende karakter, og striberne på forreste del af flanken, ligeledes gode kendetegn for Hedehøg.

Halsringen burde være tydeligere, spidser på håndsvingfjerenes underside burde være lysere, og undersiden burde være uden striber, hvis det havde været en 2K Steppehøg.

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=11383

Jeg synes, at dette foto fiint viser de hvide "motorbriller", samt hvor slank (eller udsultet, om man vil), som fuglen tager sig ud, det er typisk for Hedehøg.


Peter Hedegaard Kristensen skriver fredag 19. maj 2006 kl. 16.59
Jeg er meget enig i at dette ikke umiddelbart ligner en steppehøg. Men det jeg mangler i forhold til at være helt sikker på, at dette er en hedehøg, er de meget kraftigt båndede armhulerfjer, som man ser på hedehøg hunner som hanner, det er mit indtryk, at dette oftest er mere nedtonet hos steppehøg, omend det er der. Specielt på yngre hedehøge står armhulerne ofte meget båndede frem om foråret. Da hedehøg fælder tideligt, ville jeg forvente, at man kunne se det på denne fugl. Men det er en spændende fugl


Joakim Engel skriver fredag 19. maj 2006 kl. 18.37
Heller ikke nogen ørn til kærhøge - synes også at ansigttegning mest ligner hedehøg - men de meget mørke armsvingfjer skullle det ikke være et godt tegn på steppehøg?
Synes også jeg kan ane tegn på lys halskrave, ligesom den ser lidt bredvinget ud... meen de er jo svære - ikke mindst når man ikke får flugt og jizz med!


Simon Sigaard Christiansen skriver fredag 19. maj 2006 kl. 19.04
mht tydeligheden af bånding i armsvingfjererne se bl.a. her hvad lyset og vinklen kan gøre på den samme 2k han steppehøg:
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=6036

http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=6038

ovenfor nævnte fugl har dog i begge vinkler noget tydeligere bånding end eksempel denne 2k hun:
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=6108

Måske der ofte er forskel på båndingen hos yngre hanner og hunner af steppehøge?

/SSC/


Kristoffer Hansen skriver fredag 19. maj 2006 kl. 21.25
Jeg er overbevist om at dette må være en hedehøg. Alder og køn kan fastslås pga. stribningen på brystet og det lyse bånd henover vingen. Disse karakterer viser at fuglen er en 2k hun. Den totale mangel på halskrave udelukker steppehøg. Andre karakterer er vanskelige at bruge, men fuglens jizz på et af de andre billeder taler også klart for hedehøg: meget langvinget uden særlig bred arm.

Mvh

Kristoffer


Dick Forsman skriver lørdag 20. maj 2006 kl. 07.03
In my opinion there is no doubt, that this bird is a 2nd cy female Montagu's Harrier. The face-pattern is most typical of a female-type Montagu's Harrier, while the wing-pattern can be argued, but still shows characters connected with Monty (no barring on outer primaries). Also, the small body and short legs are further characters of Montagu's. Pallid Harriers always show a distinct pale collar in 2nd cy spring.


Arne Volf skriver søndag 28. maj 2006 kl. 11.40
Jeg har bedt Netfugl om at omdøbe min allerkæreste ædle Steppehøg, efter de fine kommentarer, som jeg takker mange gange for.

Bedste hilsner
Arne


Klaus Malling Olsen skriver søndag 28. maj 2006 kl. 12.07
Hedehøg 2K hun. Mange har allerede givet deres besyv med, og et par spørgsmål ligger og svæver i luften.
Kombination af hovedtegninger (årvågent ansigtsudtryk med brede hvide buer omkring øjnene - manglen på halskrave/mørk felt på halssiden, meget slank krop samt mørke spidser på håndsvingfjerene siger entydigt Hedehøg.
Det er korrekt, at håndsvingfjerenes tegning kan diskuteres - mest fordi det ikke er en voldsom vigtig karakter, der varierer hos såvel Hede- som Steppehøg. Men spidserne af de inderste håndsvingfjer er veldefineret mørke - det siger Hedehøg. Håndfladens bånding kan sidde hos begge arter - de lysere baser på håndsvingfjerene kan sikker opfattes som den temmeligt uvæsentlige boomerang. Manglen på mørkt komma på hånddækfjerenes spidser understøtter bestemmelsen til Hedehøg.
De mørke armsvingfjer er juvenile, og de er ret ens hos 2K af de to arter før fældningen indledes efter forårstrækket.
Manglen på armhulernes typiske tværbånding - et kanon kendetegn for Hedehøg (mere udflydende, og oftest domineret af mørkt hos Steppehøg) - er ikke dukket op endnu, da fuglens armhulefjer er juvenile. De fleste 2K Hedehøge i maj har fældet til den artsbestemmende adulte type, men ikke alle.

I øvrigt et godt billede af en Hedehøg i en dragt, der ikke så ofte vises, da de trækker hurtigt igennem. Det er typisk for Hedehøg 2K at se "ret udfarvet ud", dog med mørkt panel over (juvenile) armsvingfjer. Steppehøg er typisk i mere juvenil dragt på forårstrækket.


René Worup Rørbæk skriver søndag 3. februar 2008 kl. 15.19
helt engig hedehøg 2kNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.028 sek.
til toppen