Beskrivelse: Ved havnen og kloakudløbet ved Thule Air Base var der op til fem Thayers/Kumliens Måger og op til ti Hvidvingede. Her er en af Thayers Mågerne - en med lyse øjne. Flere fotos følger. Hvidvinget/Thayers er noget rod og det er mest hensigtsmæssigt at opfatte dem som én og samme art. Alle afskygninger af mellemformer findes (en hybridsværm) og de kan så kaldes Kumliens Måge, hvis man er i det humør.
Beskrivelse: En blandt 500-1000 fugle i Grønlands største koloni på Sabineøerne i Melville Bugt - artens typelokalitet. Her indsamlede Edward Sabine (irsk/engelsk fysiker) en fugl i 1817, gav skindet til sin bror Joseph, der var naturhistoriker og som beskrev den som en ny art opkaldt efter Edward. Edward fik tilmed opkaldt øerne, samt en ø i Østgrønland efter sig.
Beskrivelse: Canadgåsen er efterhånden meget almindelig i det meste af Vestgrønland. Der er tale om underarten interior. Den lille cackling goose (hutschinsii)forekommer desuden som en sjælden gæst. En tredie underart i Grønland har vist sig at være fejlbestemt.
Hej David. Jeg synes bestemt den ser amerikansk ud, med de hvide pletters størrelse og udbredelse.
Kunne du skrive lidt mere uddybende om observationen? Var det en enlig fugl blandt andre, europæisk udseende? Eller var der flere amerikansk udseende? Jeg har selv et billede fra juli 1997 i Diskobugten, af en europæisk udseende adult fugl. Det kunne være spændende at høre om der sker et møde mellem de to. VH Jan.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Mallemukker går for at være altædende, men at de også spiser gopler - her en brandmand (Cyanea capillata) - kom bag på mig. Der kan ikke være megen næring i den gelé. Men så det flere gange ud for den sydøstgrønlandske kyst. Gråmågerne, som ikke er kostforagtere, blev tiltrukket af de festende mukker, men når de opdagede hvad menuen stod på, fortrak de hurtigt.
Beskrivelse: Alle fugle er meget tillidsfulde i Vancouver og omegn, og formentlig også i resten af Nordamerika. En fornøjelse, når man er vant til de europæiske fugles skyhed.
Titel: Mystery bird fra Grønland. Hjælp til bestemmelse søges!
Beskrivelse: Jeg har fået dette foto tilsendt fra Birger Knudsen i Paamiut, Grønland. Han skriver: "I dag så jeg en lille fugl ved huset. Den lignede en lille dansk sanger, insektæder, kedelig grå. Fhv. lang hale, fhv. langt, tyndt næb, men med 5-6 tynde mørke striber fra halsen ned til brystet. Den var meget interesseret i nogle store spyfluer i vinduet og svirrede ligesom en stenpikker foran vinduet." Det var sikkert en af de amerikanske sangere, men hvilken? De mørke stiber på brystet (som ikke er så tydelige på billedet), lys strube, vingebånd og manglende markante tegninger på hovedet kunne tyde på Blackpoll Warbler. Er der der nogen derude som kan bistå identifikationen?
Hej David,
Et svært billede, der desværre nok ikke tillader en sikker bestemmelse. Det kunne måske være en Grå Fluesnapper, hvor de lyse kanter på store vingedækkere og tertiærkanter skaber de lyse bjælker i vingen i kontrast til de mørke svingfjer på det uskarpe billede. Fuglen er tilsyneladende kortbenet og relativt langhalet som en fluesnapper. På det slørede billede ses en mørkere banditmaske og smuds på brystsiden, hvilket nok også kan forenes med Grå Fluesnapper. Fotografen beskriver bryststriber og næb som insektæder.
Det er måske ikke så realistisk i sydvestlige Grønland, men den kan jo tage et skib? Kan ikke lige se et match med Amerikanske småfugle, men jeg har så heller ikke bladret bøger…
Hej Kent,
ja, det er et håbløst billede, hvor kameraet har fokuseret på ridserne i ruden og ikke på fuglen. Men Grå Fluesnapper synes jeg godt nok ikke det ligner - holdningen passer ikke og tidspunktet er heller ikke lige i øjet. Men hvad kan det så være?
Ja, en udfordring når udgangspunktet
er godt sløret...
HVIS man hæfter sig ved, at fuglen
* fremstår mere robust end en spinkel sanger
* har ret stort hoved
* har en 'pæn' halelængde = > Løvsangers
* Tydelig lys plamage på tertiærerne!
* LYS underside hele vejen fra næb til ben,
undergump og langs halen.
* Det meste af hovedet fremtræder lyst brunligt!
kuuuuunne man ved UDELUKKELSESMETODE
måske havne på HARRIS's Sparrow, der jo yngler
nordvestl. i Canada, trækker syd, men er truffet
ud til Atlantkysten.
Fanger formentlig insekter i yngletiden.
[Helt klart ses IKKE mørkt øje, striber etc.
Et lyst næb kan være forsvundet i baggr.]
ENGLISH
David B. asks for possible ID of the above
bird from Greenland, October - an enigmatic
photo approaching the best of David Lynch...
Blackpoll Warbler and (by exclusion)
Harris's Sparrow are suggested/guessed.
Any opinion??
KR / VH .......... C.
Jeg sendte billedet til Bruce Mactavish i Canada. Han svarer: My instant reaction was Yellow-rumped Warbler. And after a few more minutes of examining it still looks like a Yellow-rumped Warbler. The shape looks good, the hint of a brown face with broken white orbital ring, the pale area beneath the brown face and jutting into the dark neck, the hint of streaking on side of breast, a hint of a buffy patch on lower flanks, the wing bar… All these features look like a Yellow-rumped Warbler. However, the picture is so fuzzy and the bird so rare that I wouldn’t say with 100% certainty this is a Yellow-rumped.
Hej Morten. God idé, som virker ret overbevisende. De to "buffy" områder på kropsiden (ved vingeknoen og bagerst på flanken) kan anes på dogmebilledet. Og til Carstens forslag om Harris' spurv, så må beskrivelsen af næbbet udelukke denne.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Den kom ombord en time efter solopgang (9.30) og var der hele dagen til solen gik ned. Desværre var den væk næste morgen, hvor vi da befandt os islandsk farvand, og der kom ikke noget VP-kryds ud af den ;-)
Nær (2 km) St. Nord i Nordgrønland (81° 36' N, 39° 20' W)er der en mindre ynglekoloni af ismåger. De gamle fugle fouragerer hyppigt mellem husene, på køkkenaffald og hundefoder (i form af tørre piller). I år var der ca. 20 par. I 2007 og 2008 opgav fuglene at yngle på grund af for meget sne. I år kom mindst 20 unger på vingerne. Omkring den 20. august flyttede alle fuglene op til stationen, inkl. et par unger der endnu ikke var flyvefærdige. Se de følgende fotos
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.