Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppehøg - (Circus macrourus) - Pallid Harrier
Fugleart (IOC): Steppehøg (Circus macrourus) Pallid Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2K hun/2cy female
Lokalitet: Nedermose, Skagen, Nordjylland, Danmark
Dato: 30. april 2016
Billede info: Foråret 2016 blev i Skagen især husket for et meget stort rovfugletræk, hvor Steppehøg (i skrivende stund er antallet 88, hvilket er dobbelt så meget som i det tidligere rekordår) udmærkede sig voldsomt, og lagde en del ny viden til den i forvejen ganske store hos inkarnerede danske rovfuglefreaks.
Denne 2K hun har skiftet en del af hovedets og forbrystets fjer. Dette giver en svagere og knapt så kontrastrig hovedtegning som hos juvenile; normalt fælder Steppehøg ikke så intensivt, men en lignende avanceret fældning er set før.
Ikke blot jenfarven (mrk hos hun , lys hos han)= er anvendelige til kønsbestemmelse. Hannerne er små, storhovede og falkeagtige med spids hånd og en let og adræt flugt, der understøttes af stive og hurtige vingeslag med hele vingen i bevægelse på én gang. De kan jizzes på mange kilometers afstand. Hunnerne er større, mere som andre kærhøge og en del har ret fyldig inderhånd. Flugten kan godt snyde, da især unge hunners marchflugt kan være tungere og ret lig Blå Kærhøgs.
Dragtmæssigt er der generelle forskelle. Især har mange hunner en ret tydelig bånding på håndfladen og kan have tendens til mrkere bagkant på hånden (ellers et kendetegn på Hedehøg). Om foråret er de generelt mørkere og varmere undertil med varmere rustbrun underkrop og undervingedækfjer end hannen. Hannen har generelt svagere tegning på håndfladen, oftere lys stribe gennem armsvingfjerene og lysere underkrop, der varierer fra lysorange til hvidlig. Fugle med svage hovedtegninger, f.eks. ukomplet eller mørk "boa" har været hanner.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 13. juni 2016
Hits: Billedet har været vist 1512 gange.
DK List Ranking: Set af 650 ud af totalt 1462 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen