Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Moltonis Sanger - (Sylvia subalpina) - Moltoni's Warbler
Fugleart (IOC): Moltoni's Warbler (Sylvia moltonii) - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: han/male
Lokalitet: Buticella, Korsika, Frankrig
Dato: 13. maj 2010
Billede info: Moltoni´s Sanger - der kunne omdøbes til Korsikansk Sanger, er for nyligt splittet fra Hvidskægget Sanger, hvoraf de østlige fugle - albistriata - nu desuden regnes som artsforskellige fra de vestlige inornata m.fl.
Der er forskelle i kaldene mellem Moltoni´s og de øvrige former, da moltoni udstøder et snerrende "trrt", hvor andre former har et kortere, gærdesangeragtigt kald. Ved tavse fugle kan man, for hannernes vedkommende, også se forskel på undersidens farve. Den er nærmest brunrosa - med et touch af fersk røget laks, og generelt mere udbredt nedadtil end hos albistriata, der har teglrød strube og forbryst i kontrast til lysere bug. Det rosa anstrøg på undersiden kan minde noget om det, man finder hos Rosasanger af formen mystacea (yngler fra østligste Tyrkiet og østpå), der sjovt nok også har et lidt rullende kald. Formentligt kan man opfatte komplekset Hvidskægget Sanger (incl. moltoni)/Rosasanger som en "overart". Selv har jeg opfattet kraftigt rosategnede Rosasangere af formen mystacea som "alternativt farvet Hvidskægget Sanger".
De vestlige (inornana m.fl.) har udbredt rustorange på hele undersiden, hvilket har fået svenskerne til at benævne den "Rustsanger" - hvilket er et udmærket navn. Desudn er det hvide skæg smallere end hos Moltoni´s og albistriata.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 26. juli 2015
Hits: Billedet har været vist 1159 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.045 sek.
til toppen