Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Amerikansk Småspove - (Numenius hudsonicus) - Hudsonian Whimbrel
Lokalitet: Pantanos de Villa, Lima, Peru
Dato: 23. november 2010
Billede info: Amarikansk Småspove er nu splittet fra Småspove. Der er rapporteret om en fugl fra Blåvand - potentielt ny DK-art, og i den forbindelse uploades en række fotos, der viser den vingetegning - især undervinge, der ikke hidtil har figureret i Netfugls galleri.
Bemærk den tæt båndede undervinge, der fremstår mørkere end bugen, og den mættet brune farve, der yderligere "formørker" fuglen. Undervingedækfjeneres kraftige mørke båndeing skaber kontrast til lysere svingfjer på en måde, så man kommer til at tænke på den unge Jagtfalks undervingekontrast.
Grundfarven er mørkere og lidt varmere end Småspovens koldt gråbrune. Læg også mærke til manglen på lys rygkile (det, der ville have været lysest på småspove, er her nærmest mørkere end omgivelserne), de generelt tydeligere hovedtegninger samt det ofte længere næb, med større udbredelse af lyst på undernæbbet i forhold til Småspove.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 19. juli 2015
Hits: Billedet har været vist 1131 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.035 sek.
til toppen