Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Kaspisk Måge - (Larus cachinnans) - Caspian Gull
Fugleart (IOC): Kaspisk Måge (Larus cachinnans) Caspian Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K med 1K Sildemåge, Sølvmåge og Svartbag
Lokalitet: Gilleleje Havn, Sjælland, Danmark
Dato: 3. november 2013
Billede info: En god ting ved måger er, at de ikke gemmer sig inde i buskene og kun afslører sig ved sporadiske kald - når de ikke stresses.

Lidt til højre for midten står en 1K Middelhavssølvmåge. I formen er den tæt på Sølvmåge (kan sammenlignes med lidt ældre fugl til venstre), men har større, mere kantet hoved og længere, mere langstrakt bagparti. Bemærk den hvide hoved og underside og den ret mørke overside, hvor 1. vinterdragts rygfjer har brede mørke tværbånd. De store dækfjer er overvejende mærke, på de, der ligger øverst ses dog lidt lyse båndinger. Tertiærerne er sortagtige med smal lys rand der kun dækker omkring selve spidsen.
Sammenlign med den større Svartbag, der står på en stolpe. Dragten liger ved første øjekast, men den større størrelse, især med større og endnu mere kantet hoved samt bredere og i spidsen tykt næb (med lys spids) afslører svartbagen, der her er af en mørkere type, hvis overside ligner Middelhavssølvmågen noget. Bemærk dog de fyldigere tertiærer med bredere hvide rande der når til dækfjerene, de tydeligere lysbåndede store dækfjer og det kortere bagparti.
En anden art, 1K Middelhavssølvmåge kan forveksles med er den mindre, mere kortbenede og slankere Sildemåge, der har en lignende overisdetegning, inkl. store dækfjer og tertiærer. Disse har ofte endnu smallere lyse tegninger, ligesom Sildemåge har mindre hoved og slankere næb. Jo, der er også en sildemåge, her længst til venstre.
Desværre må vi i denne omgang undvære 1K Sølvmåge samt Kaspisk Måge. Men forskelle er forklaret på andre fotos i Galleriet.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Del af temaet: Fotodokumentation af ældre SU fund
Uploadet den: 13. november 2013
Hits: Billedet har været vist 3463 gange.
DK List Ranking: Set af 565 ud af totalt 1506 personer!Kommentarer:

Jan Jörgensen skriver onsdag 13. november 2013 kl. 14.38
Det måste vara en fotoeffekt att näbben ser så tunn ut...

JanJ


Flemming Holmslykke Nielsen skriver onsdag 13. november 2013 kl. 20.07
Glimrende beskrivelse af forskelle imellem de 4 arter. Tak for det... Sildemågen adskiller sig vel også fra middelhavssølvmåge ved at have mørkere hoved og krop/bug. Oversiden er også anderledes og generelt mørkere uden middelhavssølvmågens karakteristiske ankertegninger på vingedækfjerene. Er det ikke en 1K sølvmåge nedenunder svartbagen?


Jan Lindgaard Rasmussen skriver onsdag 13. november 2013 kl. 20.14
Jeg ville forvente lidt mere brunt hoved hos 1k sølvmåge, så jeg siger (gætter) 1k svartbag under 2k svartbag.


lars adler krogh skriver onsdag 13. november 2013 kl. 20.36
Jeg tror fuglen på billedet snyder da man ser den på afstand . Den ligner ret meget den ene af de to 1k kaspiske måger . jeg og Tim andersen havde i havnen den 10.11.13 . Nogle kaspiske måger kan være ligeså kraftigt bygget som middelhavs , og havde en dragt der matcher hvad man ser hos middelhavs , Med bla. mørke undervinge dækfjer , mørk ansigtsmaske . Fugle med disse noget forvirrende dragtkaraktere er det den nasale stemme der afsløre at det er en kaspisk måge .


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 13. november 2013 kl. 21.20
Brian Rasmussen havde meldt fuglen ud før denne fotosession. Den mørkebrune, ret mættet brune farve på dækfjerene matchede helt det jeg har set i f.eks. Middelhavsområdet, ligesom undervingen var afstikkende mørk i forhold til lys underkrop, så jeg har - kombineret med øvrige listede karakterer - meget svært ved at se Kaspiske karakterer på fuglen, i hvertfald i kombination af alle karakterer - noget, der jo er vigtigt ved bestemmelse af måger.
Vi hørte ikke fuglen, men hvis fuglen ser ud som den ene art og kalder som den anden, så.....?


Jan Lindgaard Rasmussen skriver onsdag 13. november 2013 kl. 23.19
Jeg ser den heller ikke umiddelbart som kaspisk; ganske vist ser næbbet klejnt ud, men hovedet ser normalt ud for middelhavs og forkert (IMO) ud for kaspisk. Kropsform synes jeg også ser for kraftig ud. Det må være samme fugl BR har fotograferet til DOF-basen 6/11, og der ser næbbet heller ikke synderligt fremtrædende ud. Den ser jeg ligeledes som middelhavs. VH Jan.


Brian Rasmussen skriver torsdag 14. november 2013 kl. 01.24
På dette billede ser næbbet ret tyndt ud, men det er en lys/fotoeffekt. Jeg har flere fotos af samme fugl, som jeg skød umiddelbart inden KMO ankom. Disse viser et kraftigt næb med markeret gonysvinkel. Den kantede hovedprofil med hvælvet pande (a la Svartbag) er også tydelig på mine fotos, og dette indikerer også Middelhavssølvmåge. Endvidere er nakken bred. Så når man ser fuglen bagfra får den en meget kantet hoved/nakke profil. De kraftigt tegnede rygfjer med dobbelte ankre indikerer også Middelhavssølvmåge. Tertiærer havde hvide kanter på yderste halvdel, hvilket også er svært at afgøre udfra KMO´s foto. Fuglen har udtalt banditmaske set forfra.
Mine fotos er desværre ikke af en kvalitet, som lever op til netfugl´s standard, så de vil nok ikke blive bragt her. Men interesserede (måske især LAK) kan få tilsendt mine fotos, såfremt man sender en forespørgsel til brian.rasmussen@mail.tele.dk
Bh. Brian


Flemming Holmslykke Nielsen skriver torsdag 14. november 2013 kl. 07.42
(Rettelse: Det var de artskarakteristiske ankertegninger på RYGfjerene jeg omtalte i mit indlæg ovenfor). Jeg vil også forvente, at rygfjerene på kaspisk måge i 1. vdr på nuværende tidspunkt ville være noget lysere, således at den også får et mere tydeligt "4-farvet udtryk", som er karakteristisk for ung kaspisk måge, nemlig hvidt hoved og hvid krop, lysgrå ryg, brunlig vinge samt sort hale og sorte svingfjer.


Rune Sø Neergaard skriver fredag 15. november 2013 kl. 13.02
Se endvidere tråd om bestemmelsen af denne fugl på
ORG forum.

Mvh RSN


Klaus Malling Olsen skriver fredag 15. november 2013 kl. 13.27
Før LAK sender et indlæg til ORG med henvisning til dette foto ville det være rart at vide, på hvilken baggrund LAK bedømmer, ay der er tale om den samme fugl?
Hans fotos ligner langt mere en Kaspisk end det indtryk, BR og andre fik af den her gengivne fugl. PÅ et foto, hvor fuglen viser undervingen, virker den mere ensartet mørk end på den måge, LAK har fotograferet.
Vi kan nok ikke være 100% sikre på, at der reelt er tale om samme fugl, eller? Håber at se LAK´s kommentarer her.


Rune Sø Neergaard skriver fredag 15. november 2013 kl. 13.37
Hej Klaus

Fedt at du har foto(s) af undervingen på fuglen 3/11. Du må meget gerne sende det/dem til netfugl, så oploader jeg det ASAP.

Mvh RSN (admin)


Klaus Malling Olsen skriver fredag 15. november 2013 kl. 13.48
Hej Rune

Billedet er netop sendt. På LAK´s foto synes dele af undervingen dog af være noget uordentlig, hvorfor midterdelen tilsyneladende bliver langt mere hvid end det fornæmmes på det foto, jeg lige har sendt.


Jens Toftelund Madsen skriver fredag 15. november 2013 kl. 15.08
De kraftigt tegnede rygfjer, som Brian refererer til viser også, at det ikke er samme fugl som på LAKs billeder.

mvh Jens


Rune Sø Neergaard skriver fredag 15. november 2013 kl. 15.38
Jeg har svært ved at afgøre, om der er forskel i rygtegningen ud fra dette foto. Det kunne derfor være fedt at se foto et close-up foto (i samme zoom eller mere som fotoet med undervingen), så man kan se flere detaljer i ryg, dækfjer og tertialer.

Mvh Rune


Klaus Malling Olsen skriver fredag 15. november 2013 kl. 16.28
Hej rune

Jeg har netop sendt endu et foto af samme fugl, hvor den er mere i "close up". Regner med at se det online ASAP.

venligst KMONye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen