Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Måge sp. - (Larus sp.) - Gull sp.
Lokalitet: Egypten
Dato: ? januar 2005
Billede opsætning: Canon EOS 300D med en Sigma 70-200/2.8 + 2X conv
Fotograf: Clausjannic Labuz, Danmark
Uploadet den: 12. marts 2005
Hits: Billedet har været vist 2555 gange.Kommentarer:

Jan Ingvaedt Jörgensen skriver lørdag 12. marts 2005 kl. 15.39
Knappast hemprichii! Näbben verkar kort och grov. Kanske heuglini, armenicus? Svår vinkel, Mer förslag!
J.J


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 12. marts 2005 kl. 17.11
Hemprickii er den, der på dansk hedder Sodfarvet Måge. Den er mindre end sølvmågekomplekset og har helt sorte undervinger - der må være tale om en skrivefejl.
Denne fugl ligner meget godt de typer, man også ser i nordlige del af Rødehavet samt langs den Arabiske Østkyst. Egentligt kunne dette foto være en perfekt illustration på hvordan Kaspisk Måge ser ud (lyse undervinger, utegnet hoved, lys underkrop), uanfægtet det formentligt er en barabensis eller heuglini.


Clausjannic Labuz skriver søndag 13. marts 2005 kl. 10.26
Der kom jeg godt nok på arbejde.... Jeg var fuldstændig (skrå-)sikker på at billedet blev taget i en mindre flok af Sodfarvet måget - se evt. http://www.foto300d.dk/Fotogalleri/maager/sodfarvet-maage.jpg

Ved gennemgang af mine billeder viste det sig at billedet er taget dagen før en tidlig morgen på stranden i Hurghada. Jeg fik 3 andre billeder af mågen - se evt.
http://www.foto300d.dk/Fotogalleri/maager/X-maage1.jpg
http://www.foto300d.dk/Fotogalleri/maager/X-maage2.jpg
http://www.foto300d.dk/Fotogalleri/maager/X-maage3.jpg

Jeg må medgive jer at det ikke er en Sodfarvet måge.....Min fuglelitteratur er desværre lidt sparsom omkring disse måger, men iflg. "Fuglene i Europa, Nordafrika og Mellemøsten" kunne det godt være en Armensk måge (armenicus), som også er at træffe i området om vinteren. De øvrige måger - heuglini, barabensis og Kaspisk måge kan jeg ikke finde nok om til at kunne påvise eller afvise dette. Umiddelbart er Armensk måge nok det mest sandsynlige. Ovennævnte bog har en illustration der minder påfaldende meget om mit billede. Men tak for kommentarerne - en sodfarvet måge er det ikke, men desværre heller ikke en "skrivefejl".


Klaus Malling Olsen skriver søndag 13. marts 2005 kl. 11.10
Armensk Måge er det næppe ud fra udbredelsen. Denne overvintrer primært ved Middelhavet i syd til omkring Nildeltaet - i langt mindre antal i den nordlige bund af Rødehavet, hvor man dog ser flere barabensis/heuglini/cachinnans typer med slankt næb; Armensk Måges vigtigste kendetegn er netop det kortere, afhuggede næb, der minder om Ringnæbbet Måges.
Preliniær bestemmelse er altså noget barabensis/østlig cachinnans/heuglini - men for en mere sikker bestemmelse kræves oversidefotos samt et billede, der viser næbbets helt nøjagtige form.

Bestemmelse af netop de store måger på de kanter af verden er det sværeste man kan komme ud for, og i mange tilfælde håbløst. Nogenlunde så enkelt som at racebestemme unge Gule Vipstjerter.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.045 sek.
til toppen