Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppeørn - (Aquila nipalensis) - Steppe Eagle
Fugleart (IOC): Steppeørn (Aquila nipalensis) Steppe Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2K - samme som bornholmerørnen
Lokalitet: Ljungen, Falsterbo, Skåne, Sverige
Dato: 10. september 2013
Billede info: Steppeørnen fra Bornholm er nu nået til Skåne, hvor den flere gange idag, 10.9 2013, gjorde trækforsøg over Ljungen i Falsterbo 1238-1348 og siden forsvandt østpå.
Udover de karakterer, som er vist på billeder fra Bornholm kan nævnes, at overvingedækfjer og ryg var meget lyst flødebrun med lidt mørkere felter i ryggen. Håndrodsfelterne var store og lidt udflydende - større og tydeligere end det normalt ses, men det kan skyldes manglende indre hånddækfjer, der fældes samtidigt med de indre håndsvingfjer. Armens bagkant var helt ensartet (ses bedst på Carsten Andersens fotos på DOF-basen), hvilket viset at fuglen var en 2K; dette passer pogså med fældning i inderste håndsvingfjer.
Kredssilhuetten bemærkedes også over Falsterbo som temmeligt flad, uden tendens til hængende hånd som det ses hos stort set alle Steppeørne. Den fladere vingeholdning gav - sammen med ret lyse undervingedækfjer - mindelser til Kejserørn. Denne kunne dog affærdiges på tilstedeværelse af hvidligt bånd gennem de store dækfjer (i svagere kontrast end normalt til øvrige dækfjer, da fuglen her var ganske lys, fravær af mørke bryststriber og for lange vinger/fort kort hale samt - set tættere på - lang gul mundvig.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 10. september 2013
Hits: Billedet har været vist 1793 gange.
DK List Ranking: Set af 269 ud af totalt 1489 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.055 sek.
til toppen