Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gul Vipstjert - (Motacilla flava) - Western Yellow Wagtail
Fugleart (IOC): Gul Vipstjert (Motacilla flava) Western Yellow Wagtail - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Han - hybrid / ssp.?
Lokalitet: Firtalsstrand og mellemstykke-Fyn, Danmark
Dato: 11. august 2013
Billede info: Var på Firtalsstrand for at krydse skarveanden, da jeg på vej væk fra området fik øje på to Stillitser, som poserede og kun ventede på at blive fotograferet. På vej mod disse, som havde sat sig ved den lille parkeringsplads, der hvor stien går ud til fugletårnet. Der i kanten af p-pladsen ind i mod søen, så jeg hvad jeg troede var en Gul Vip. Fuglen var ca 100 m fra mig, og med håndkikkert forekom dens hoved for mig meget gult. Nåede at få et billede på meget stor afstand, men fik det efterfølgende beskåret, så det begyndte at ligne noget.
Ved gennemgang og zoom ind på kameraet, blev jeg meget i tvivl, og af samme grund blev der intet meldt ud, da min viden om arten er ikke eksisterende. Kontaktede RoC og sendte ham billedet. Han med hjælp fra et par livliner, kunne bestemme arten som Citronvip eller hybrid af denne. Hvis artsbestemmelsen holder, skulle der være tale om ny art for Fyn.
Underskylder min manglende viden om arten, og dertil manglende udmelding på nettet.
VH Jan
Billede opsætning: Canon
Fotograf: Jan Skrubbeltrang, Danmark
Uploadet den: 14. august 2013
Hits: Billedet har været vist 2257 gange.
DK List Ranking: Set af 1058 ud af totalt 1506 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Rasmus Strack skriver onsdag 14. august 2013 kl. 18.31
Hej Jan,

meget spændende fugl du har fundet her, jeg tror dog ikke at fuglen er en Citronvipstjert, men der imod en Gul vipstjert af en af de gulhovede racer flavissima fra vest europa eller lutea fra sv sibirien.

Grunden til dette er som jeg ser det at fuglen har grønlig ryg, og vingebåndene er ikke kraftige nok.
Havde fuglen været en Citronvipstjert, ville det nok være en han ned de kraftige farver, og jeg ville således forvente et sort nakkebånd, hvilket jeg ikke ser på denne fugl.
Spændende at høre hvad andre mener om fuglen.

Med venlig hilsen
Rasmus Strack


Sebastian Klein skriver onsdag 14. august 2013 kl. 19.52
Som Rasmus siger er det næppe en Citronvipstjert.
En så kraftigt farvet fugl burde være en han og der synes ikke at være et sort nakkebånd tilstede, hvilket udelukker den art. Ryggen synes desuden at være grønlig, hvilket heller ikke passer på Citron.
Fuglen ser imidlertid helt gulhovedet ud, hvilket harmonerer bedst med Gul Vipstjert af lutea-racen, som netop ofte viser helt gult hoved. Den britiske race flavissima kan dog også i nogle tilfælde vise helt gult hoved.
Spørgsmålet er dog om hovedet vitterligt er så gult? Billedet er ikke det bedste og lidt rystelser eller uskarpheder kan jo få evt. detaljer til at blive udflydende.
Hvis jeg skulle gætte ville jeg dog tro på en flavissima/lutea.
Citronvipstjert er det i hvert fald ikke.

Mvh Sebastian


Jan Skrubbeltrang skriver onsdag 14. august 2013 kl. 20.28
Rasmus/Sebastian. Tak for svar. Ja billed kvaliteten er noget L... Stor afstand og beskåret helt ind til benet. Hovedet var helt gult uden nogle markeringer (dog stadig set med håndkikkert på 100m) Min tvivl kom efter at havde set div. billeder igennem af vip-arter, og ikke kunne genkende nogle ligheder med det knald gule hoved.

Mvh Jan


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 14. august 2013 kl. 23.40
I nogle tilfælde kan flavissima have næsten rent gult hoved, hvilket jeg har set i marts i Gambia, med de udgør under 1 procent, så fæs issam er et godt budNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.084 sek.
til toppen