Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Azurmejse - (Cyanistes cyanus) - Azure Tit
Fugleart (IOC): Azurmejse (Cyanistes cyanus) Azure Tit ssp. tianschanicus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Adult
Lokalitet: Tamga, Issyk-Kul, Kirgisien
Dato: 21. februar 2013
Billede info: Azurmejsen er en af dagligdagens fornøjelser i Kirgisistan, men om vinteren er den yderst reserveret og lader sig ikke nemt iagttage; har spekuleret på om den lokalt trækker sydover, når det er koldest - for som ment, skal der gøres en indsats for at finde den i december, hvor vejret som regel er usselst. I år havde vi en mildning i vejret i Nytårsdagene, og i udkanten af Bishkek havde vi fine observationer af småflokke nord for Bishkek. De fugle vi iagttig 1.januar var forbavsende gråtonede; faktisk kunne der ikke ses noget ren-hvidt på flere af fuglene. Det normalt hvide i fjerdragten var gråt! Ovenstående billede viser en mere typisk Azurmejse fra ult februar, de fine hvide partier træder tydeligt frem igen... Spørgsmålet er om vinterfuglene ganske simpelt kan være snavsede...? Der fyres med kul her, men alligevel. Jeg har ikke fundet noget om emnet i den litteratur jeg har tilgængelig her.

Race: antageligt ssp tianschanicus eller koktalensis, men jeg hælder mest til førstnævnte, især fordi der anes en gullig tone på strube-partiet. Det er lidt pudsigt da gullige partier ellers kun kendes fra deciderede Gulbrystede Azurmejser (ssp eller art om man vil - flavipectus) og juvenile individer.

Billedet er fra Tamga, i det østlige Kirgisistan, og taget på en dag, hvor der var god gang i Azurmejserne. Omkring et hus holdt 8 individer til. Fouragerede i småbuske og højt græs; en af fuglene var nær blevet nappet af en Dværgfalk der kom susende, men Aurmejsen forduftede lynhurtigt og Dværgfalken lavede en brat opadstigende bremsning, så vingerne klaprede irriteret - og fortsatte.
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 26. februar 2013
Hits: Billedet har været vist 2528 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.073 sek.
til toppen