Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Taffeland x Troldand - (Aythya ferina x Aythya fuligula) - Common Pochard x Tufted Duck
Titel / info: Male
Lokalitet: Skælskør Inderfjord, Danmark
Dato: 30. december 2012
Billede info: Collage, hvorpå fuglen optræder 11 gange. I samme flok som Lille Bjergand, som jeg først troede det var - MEN næbspids med for meget og bredt sort, og med lyst bånd inden for a la Troldand lidt i retning af Taffeland. Ryggen næsten jævnt mørkegrå og ikke så mørk på bagerste skulderfjer som Lille Bjergand. Hoved sort med under nogle lysforhold let både brunligt og blåligt skær.
Fotograf: Allan Kjær Villesen, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 31. december 2012
Hits: Billedet har været vist 2000 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 31. december 2012 kl. 10.47
Denne hybrid - Troldand x Taffeland er den hyppigste aythya-hybrid. Hovedet har en rødbrun undertone, der afslører Taffeland, og den grå rygfarve - lidt mørkere end flankerne, er også typisk for hybrider; tæt på er eventuelt mønster på ryggen så svagt, at man dårligt ser det, hvor Lille Bjergand selv på afstand er tydeligt mørkbåndet.
Den mere kantede hovedform i forhold til Taffeland ses fint her; hovedformen genfindes i nogen grad hos Lille Bjergand, og mange af denne type har gennem tiderne været gennem hele bestemmelsesmøllen af amerikanske ænder. Heldigvis er vi meget klogere nu.


Rasmus Strack skriver mandag 31. december 2012 kl. 11.04
Jeg er helt enig i bestemmelsen Klaus, dog er den næppe den hyppigste aythya-hybrid. Min oplevelse er at Bjergand X Troldand er en langt mere almindelig hybrid, jeg har set mindst fem gange så mange af denne type hybrid end den der ses ovenfor.

Godt nytår.

RSNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.022 sek.
til toppen