Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sort Glente - (Milvus migrans) - Black Kite
Fugleart (IOC): Sort Glente (Milvus migrans) Black Kite - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2cy ?
Lokalitet: Falsterbokanalen, Sverige
Dato: 3. september 2012
Billede info: Jeg formoder dette er en 2K fugl ? Kommentarer modtages gerne.
Billede opsætning: Canon
Fotograf: Nis Lundmark Jensen, Danmark
Uploadet den: 7. september 2012
Hits: Billedet har været vist 2462 gange.
DK List Ranking: Set af 793 ud af totalt 1503 personer!Kommentarer:

Nis Lundmark Jensen skriver fredag 7. september 2012 kl. 13.13
Hvad angår alder på fuglen er jeg blevet noget lunken på 2cy. I så fald burde den vel have nogle juvenile fjer tilbage stadgivæk, og det synes jeg ikke den har.. ?

Men øjet er jo relativt mørkt, så helt adult kan den vel ikke siges at være ?

Bh
9s


Jakob Dall skriver torsdag 20. september 2012 kl. 11.20
Først og fremmest er det en Rød Glente, meget dyb kileformet hale, for rød til at været sort glente. Om det er en 2 eller 3k vil jeg ikke kommenterer.

Mange hilsner
Jakob


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 20. september 2012 kl. 11.45
Sammmen med 9s så og fotograferede jeg selv denne fugl ved falsterbokanalen, hvor den - overvåget af mange kompetente observatører - blev korrekt bestemt, til Sort Glente. Halen er ikke specielt dybt indskåret, men holdes blot maximalt samlet - og så kommer den til at se sådan ud. Grundfarven er desuden ikke "for rød", men matcher de varmere farvede Sorte Glenter (se f.eks. s. 48 i "Rovfugle i Felten"). Bemærk også at håndfladen er grå og besat med mørke tværbånd, ikke lysende og næsten utegnet som hos Rød Glente.
Med det "mellemfarvede øje" kan fuglen nok henregnes til en yngre adult. De yderste - ufældede - svingfjer burde på en 2K nok have tydeligere hvide baser og nok generelt være mere slidte. Bemrlk de mange "nok" der antyder en vis skepsis, opnået ved utallige tilfælde hvor en fugl i miiature stadier har snydt aldersmæssigt.


Jakob Dall skriver torsdag 20. september 2012 kl. 12.28
Må bøje mig i støvet for Klaus, den havde jeg nok aldrig bestemt som Sort Glente i felten, synes den er meget atypisk for Sort Glente, havde både Sort og Rød Glente i går på Falster, men heldigvis ingen der lignede denne. Kunne det være en hybrid ?

Tak
Jakob


Peter Sunesen skriver torsdag 20. september 2012 kl. 12.47
Hej Jakop,

Hvad er det du finder svært bestemmeligt og atypisk ved denne fugl?
For mig at se intet der tyder på hybrid med Rød Glente.

Mht. alderen mener jeg ligesom Nis og Klaus at håndsvingfjerenes baser er for mørke til at det kan være en 2k.
Iris varierer (og lysforhold spiller ind), så heller denne detalje kan udelukke en adult.

Iøvrigt pudsigt at at der i de senere år ses så relativt mange Sorte Glenter ved Falserbo om efteråret.
Oversomrende fugle som er kommet op om foråret på forlænget træk, eller en lille (voksende?) fast bestand, som måske nu er blevet så stor at 'risikoen' for blandingspar (som sås ret ofte i tidligere årtier) med Rød Glente formindskes?


Nis Lundmark Jensen skriver torsdag 20. september 2012 kl. 13.10
Oplevelsen af fuglen i felten var typisk Sort Glente. Jacob, husk at et enkelt billede ikke altid formidler det typiske Jizz man opfatter i felten.. Se
href=https://picasaweb.google.com/106206028078139657737/Nyheder#5784382858241485330>her og frem for flere billeder af fulgen..

Mht forekomst af Sort Glente ved Falsterbo, så er de senere års øgning jo i fin tråd med at der ses en del oversomrende individer, og også ynglende fugle, i Skåne - med kerneområdet Havgård/Näsbyholm. Hybrider mellem Rød og Sort er mig bekendt også konstateret i år.. Jeg vil tro at Mathias Ullmann ligger inde med stor viden om de Sorte Glenters forekomst i Skåne..

Bh
9s

PS - dagstotalen på 12 stk trækkende 13/9 ved Falsterbo er er vel "all time high" på én dag ?


Jakob Dall skriver torsdag 20. september 2012 kl. 13.13
HeJ Peter

Undskylder at jeg var for hurtigt ude med at sige Rød glente, da jeg kun havde set hurtigt på den.Men synes først og fremmest synes jeg, at farven er usædvanligt rød og den kileformede hale meget dyb, i forhold til hvad jeg oftes har set på sorte glenter. Kan godt se at det vil være meget atypisk for Rød Glente med så grå en håndflade som denne fugl, men da vingen ikke er strakt, kan den virke mørkere end når den er strakt.
Sorry
JakobKlaus Malling Olsen skriver torsdag 20. september 2012 kl. 13.35
Håndfladens udseende påvirkes ikke i nævneværdig grad af at være strakt eller samlet. Vigtigst er den grålige - ikke hvidlige - grundfarve og den tætte tværbånding, der overhovedet ikke matcher Rød Glentes. Fuglen er IKKE for varmt farvet til at passe på Sort Glente, og der er ikke noget som helst der tyder på hybrid her. Det kan ca. 30 meget kompetente fremmødte under en langvarig og fin observation af fuglen sikkert bekræfte.
Hybriderne kender vi udmærket, og der er altid uregelmæssigheder som netop håndflade, usædvanligt halelængde og form, og oventil mere kontrasterende rød glenteagtig overside med store orangetonede felter over armen. Overhalen og hale af en mørkt rødbrun farve mellem Rød og Sort Glente. Ikredsflugt fra oversiden havde denne fugl Sort Glentes typiske brune overside med de svage lyse felter over armen som den meast afstikkende karakter.
Facit: Sort Glente 3k+Jakob Dall skriver torsdag 20. september 2012 kl. 14.03
Jeg betvivler ikke bestemmelsen, var for hurtigt ude med udmelding og undskylder dette.
Jeg har bare ikke set så rød en sort glente i felten endnu....

Men tak for klar besked om bestemmelsen og godt at lære om farveforskelle ved Sort Glente.

Tak JakobNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.064 sek.
til toppen