Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gråspurv - (Passer domesticus) - House Sparrow
Fugleart (IOC): Gråspurv (Passer domesticus) House Sparrow - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Utsjoki tankstation, Finland
Dato: 7. juli 2012
Billede info: Utsjoki i Finland ligger tæt ved grænsen til Norge,hvorfor mange biler ankommer for at tanke op og købe ind.
Gråspurvene her har åbenbart også fundet sig en lille niche,idet de forbløffende målrettet farer ned til især firhjulstrækkeragtige biler med store,dybe kølergitre og forsvinder lynhurtigt derind, ofte allerede inden bilen helt er standset ved benzinpumpen,så kun den ivrige hale ses.
De har ca 2 minutter,som udnyttes effektivt,også lygter og vinduesviskere får lige et rutineret tjek for friske insekter.Derpå forsvinder de op til ungerne med næbbene fulde.
De holdende biler inspiceres hoppende ned hen ad P-pladsen,da der måske kunne være enkelte friske insekter tilbage. Som her en fouragerende Gråspurv igang med nummerpladerne.
Har bilerne holdt i længere tid,har de ikke helt samme interesse – så de tager nok de helt friske,lune bilmyg og vejinsekter,som det på disse egne vrimler så meget med,at der i sommertiden sidder næsten sortuldne lag på de forreste dele af bilerne.
Billede opsætning: NikonD200/300mm+1,7
Fotograf: Eva Foss Henriksen, Danmark
Uploadet den: 25. juli 2012
Hits: Billedet har været vist 1429 gange.
DK List Ranking: Set af 1254 ud af totalt 1506 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.069 sek.
til toppen