Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gul Vipstjert - (Motacilla flava) - Western Yellow Wagtail
Fugleart (IOC): Gul Vipstjert (Motacilla flava) Western Yellow Wagtail ssp. feldegg - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Sorthovedet Gul Vipstjert
Lokalitet: Skagen, Danmark
Dato: 22. maj 2002
Billede info: This 2cy male Black-headed Wagtail was found 11:25 by Svend Dybkjær at Nedre Mosevej Skagen where it was seen foraging with 25 Grey-headed Wagtails. It stayed at the location until 14:50 where it was seen flying east together with 60 unspecified yellow wagtails.
Fotograf: Ole Krogh, Danmark
http://www.pbase.com/okbird
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 23. maj 2002
Hits: Billedet har været vist 2727 gange.
DK List Ranking: Set af 1058 ud af totalt 1506 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Sebastian Klein skriver tirsdag 23. december 2008 kl. 17.55
Meget hvidt i "skæg" og på strube er påfaldende på denne fugl. Dette mentes tidligere at være indikativt for formen "melanogrisea", som menes at yngle i egnene øst for det Kaspiske Hav. 10% af de Feldegg's som trækker igennem Israel hvert forår har imidlertid hvidt "skæg" i større eller mindre udstrækning (og de trækker næppe øst for det Kaspiske Hav!). "Melanogrisea" regnes da også, i "Pipits and Wagtails" (Mild og Alström), som en variant af feldegg-racen.
Den aktuelle fugl synes dog ikke at så kraftigt farvet på hverken under eller overside, som man ellers kunne forvente af feldegg.
Er der mon nogen som denne fugl kalde??


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 23. december 2008 kl. 18.15
Hvidt skæg er tilladt hos feldegg; hos få% så tydeligt som hos denne fugl. De fleste feldegg enten mangler hvidt skæg eller har det så smalt, så man skal se fugle tæt på for at erkende det. Skægget alene udelukker altså ikke feldegg hos denne fugl.
Jeg mailer lidt feldegg fotos fra kærneområderne i Tyrkiet.


Sebastian Klein skriver tirsdag 23. december 2008 kl. 18.21
Det var vist også det jeg skrev.
God jul!


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 23. december 2008 kl. 18.33
Ikke helt. Jeg uddyber med lidt fra egne observationer, ikke citater fra "Pipits & Wagtails". Er i øvrigt ikke enige med forfatterne ang. afgrænsningen af melanogrisea, hvor de da også "hesitantly" (tøvende) inkluderer melanogrisea under feldegg. Egne erfaringer med melanogrisea (Centralasien) antyder at melanogrisea reelt er blegere gul med bredere hvidt skæg end feldegg, hvilket ikke gør bestemmelsen af sorthovede vipstjerter udenfor deres normalt udbredelsesområde lettere.
Et par fotos af de her sorthovede er netop sendt til Netfugl med ønsket om god jul og all that stuff.


Ole Krogh skriver tirsdag 20. november 2012 kl. 12.15
Efter tidligere godkendelse nu:
Forkastet ifølge SU-rapport i Fugleåret 2009.
Begrundelse: Hvidlig skægstribe, mørk brysttegning,afvigende over- og underside,fuglen ikke hørt kalde med det for underarten karakteristiske kald.
Kun et fund forbliver godkendt:16-31/7-2006 Kelds Nor, Langeland(F), han


Thomas Varto Nielsen skriver tirsdag 20. november 2012 kl. 16.50
Når jeg ser på dette foto, samt de andre billeder, af denne fugl i Netfugls galleri, slår det mig at hætten godt nok ikke ser god ud for Feldegg; der ses en del gråt både i nakken og især på selve hætten. Dette, sammen med de meget udbredte mørke tegninger på brystet og den ikke særligt kraftigt gule underside, må siges at pege på en afvigende Thunbergi.
Måske er det indbildning, men jeg mener at kunne se (inkl de andre billeder) at den mest sorte del af hætten er selve "masken" - man aner faktisk Thunbergis maske i hætten! (men ret mig gerne, måske er det bare mig eller min skærm der er noget galt med).

Jeg vil i øvrigt gi KMO helt ret når han, i det gamle ovenstående indlæg, skriver at hvid skægstribe ikke udelukker Feldegg.
Ellers helt klassiske Feldegg kan sagtens ha en smule hvidt skæg - men, som KMO også skriver, sjældent så meget som denne fugl.

Og til sidst tak til Ole Krogh for at tilføje kommentar om SU's vurdering af denne fugl.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.041 sek.
til toppen