Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stylteløber - (Himantopus himantopus) - Black-winged Stilt
Fugleart (IOC): Stylteløber (Himantopus himantopus) Black-winged Stilt - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Nagbøl/Skanderup, Danmark
Dato: 7. maj 2012
Billede info: Dokushot på 300ms afstand af de to stylteløbere ved Nagbøl/Skanderup, Lunderskov, Kolding. Fuglene blev fundet af de lokale Lars Kristensen og Viggo Kristensen. De gik i en gammel nedlagt grusgrav, der lettest overskues fra Nagbøl Kirkevej. Grusgraven ligger lige op til jernbanen og er ”forholdsvis” let at finde.

Dragterne tyder på, at det ikke er de samme fugle som dem Michael Schwalbe fandt ved Nørresø (vest for jernbanen), Tønder.

Måske er søer ved jernbaner et godt sted for Stylteløbere? :-)
Fotograf: Morten Bentzon Hansen, Danmark
Uploadet den: 7. maj 2012
Hits: Billedet har været vist 2187 gange.
DK List Ranking: Set af 595 ud af totalt 1506 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Morten Bentzon Hansen skriver tirsdag 8. maj 2012 kl. 20.00

Tim Hesselballe Hansen har set fuglene parre sig i dag, hvorfor der med sikkerhed er tale om et par (den hvidhovedet er hunnen). At der er observeret parring gør jo observationen noget mere interessant og der kan derfor kun opfordres til, at man har det in mente når stedet besøges.

Da Stylteløber jo tidligere har gjort yngleforsøg i DK, så er det værd at holde øje med grusgraven for at se, hvorvidt fuglene forbliver i området, fortsat parrer sig og/eller viser tegn på redebygning.

På DOFbasen er der billeder af en liggende fugl og jeg har ligeledes billeder af hunnen, hvor hun ligger ned. Der er tale om to forskellige steder og både Tim og jeg tror ikke, at der er tale om, at fuglene ligger på rede.

Hvor stedfaste fuglene er i området er et godt spørgsmål. Per Poulsen har fortalt mig, at fuglene ikke blev set i grusgraven her til morgen, så de kan åbenbart også fouragere andre steder end i grusgraven.

Fuglene kan sagtens ses fra Nagbøl Kirkevej, så hvis man ikke ønsker at komme til at forstyrre fuglene unødigt, så kan de sagtens ses fra jernbaneviadukten.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen