Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hvidvinget Måge - (Larus glaucoides) - Iceland Gull
Fugleart (IOC): Hvidvinget Måge (Larus glaucoides) Iceland Gull ssp. kumlieni - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 4cy Kumlien's Gull
Lokalitet: Hirtshals Havn, Nordjylland, Danmark
Dato: 26. februar 2012
Billede info: Typisk 3-4k kumlieni med grå, lysrandede svingfjer, mørktonet øje og udbredt gråt i halen, samt generelt mørkere og mere "beskidt" mønster på dækfjerene end glaucoides.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 27. februar 2012
Hits: Billedet har været vist 2108 gange.
DK List Ranking: Set af 690 ud af totalt 1497 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Rune Sø Neergaard skriver mandag 27. februar 2012 kl. 18.54
Hej Klaus

Super timing mht. dit mågekursus må man sige. Jeg har lidt svært ved at hitte ud af, om du mener at den afbillede fugl er en anden Kumlien's Måge end denne fugl, som du fotograferede dagen før?

Mvh Rune


Klaus Malling Olsen skriver mandag 27. februar 2012 kl. 19.16
Hej Rune

Jeg er selv i tvivl om det er samme fugl. Der ser ud til at være mere pletter i hovedet på billedet fra tidligere, men dette kan skyldes at fuglen vuggede rundt imellem bølgerne og derved blev våd:) Undersøger jeg billederne nærmere er der store dragtmæssige ligheder som skaber tivil om, hvorvidt denne er den samme som den mørke. De blev set sammen, og nærmere undersøgelse af de øvrige fotos (det tager tid med så mange billeder) vil forhåbentligt kunne afklare sagen.

Det var unægteligt SUPER med så mange måger til et kursus. Normalt ville man have været tilfreds med en enkelt gråmåge og med stort held en konventionel 2k eller ad. hvidvinget. Det blev til totalt 3 gråmåger, 8 hvidvingede og 3 kumlien´ser.


Jan Jörgensen skriver mandag 27. februar 2012 kl. 21.12
Eftersom den andra fågeln är samma individ som Kent´s är även denna densamma! Om man konsentrerar sig till ett par stycken detaljer (lite påverkat av foto kvaliteten/ljuset), som tex de övere grå tertialen och slitaget på dessa, formen på den ljusa hp 6 spetsen, teckningen på mellersta tertialen - den som ligger rakt över hp5 - osv. Att näbbteckningen kan se lite blek ut på Klaus bild ovan för skyllas ljuseffekten.

JanJ


Kent Olsen skriver tirsdag 28. februar 2012 kl. 13.24
eftersom næb har begyndende rødfarvning på undernæbbet og de de inderste håndsvingfjer er delvist tegnet som adult-type fjer med store hvide spidser er det vel en 3. vinter (4k)?

Sådan kan en 3k vel ikke se ud, hvor både næb og svingfjer i så fald skulle været ret avanceret?


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 28. februar 2012 kl. 16.37
Begyndende rødfarvning på undernæb samt store indslag af lysegrå endfarvede store dækfjer, i lighed med ganske veludviklet, adultagtigt mønster på håndsvingfjerenes spidser siger 4K. Jeg uploadede billeder som 3-4 K for at få fremprovokeret kommentarer fra de, der går meget op i helt exakt aldersbestemmelse, så tak for Kent O for kommentaren.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.033 sek.
til toppen