Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppehøg - (Circus macrourus) - Pallid Harrier
Fugleart (IOC): Steppehøg (Circus macrourus) Pallid Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1cy
Lokalitet: Sigsnæs, Danmark
Dato: 3. oktober 2004
Billede info: Den 3/10 var jeg med min aftenskole på træktur til Stigsnæs - der var en frisk søndenvind - så jeg satsede på at det gamle træksted skulle kunne vise noget. Vi var der i tidsrummet 11.15-14.00.

Der kom pænt gang i musvågerne og der var et par blå kærhøge der rastede i området.

På et tidspunkt dukker en slank rødlig kærhøg op - jeg mistænker den hurtigt for noget "giftigt" - altså steppehøg (lidt mere rødlig end 1 k blå kærhøg - bred arm - spidse vinger - men den flyver i kraftig modvind - hovedtegninger er svære at se, men der måske noget krave og hvidt ved øjnene). I starten flyver den i direkte modlys og da den kommer nærmere skifter jeg kikkerten ud med kameraet og klikker løs, indtil den er for langt væk til at jeg kan bestemme den i kikkerten. Da jeg kommer hjem vil jeg lægge den på DOF-basen som en rødlig blå kærhøg og jeg ser så, at der lagt en hedehøg 1k i samme tidsrum - hmmm...

Da jeg lige er startet på nyt job og stadig roder med nylig købt hus - glemmer jeg oplevelsen - indtil jeg får min diasfilm fremkaldt. Billederne viser en soleklar 1 k steppehøg!

Lys halskrave mod mørkt - lys bag øjet - kraftig bånding i håndens underside og uden mørk bagkant og ustribet svagt orangerødlig underside og undervingedækfjer. En lille detalje er halens afrunding - kan det bruges mod hede- og blå kærhøgs lige afskåret?

Historien viser mig igen dilemmaet med at nyde og studere fuglene eller få taget nogle billeder. Her er jeg glad for billederne.

Med venlig hilsen

Lars Jensen
Fotograf: Lars Jensen, Danmark
Uploadet den: 7. december 2004
Hits: Billedet har været vist 3092 gange.
DK List Ranking: Set af 667 ud af totalt 1506 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 8. december 2004 kl. 11.02
Bemærk det storhovede og kort-håndede indtryk, der er så typisk for mange Steppehøge så snart man har lært det.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.039 sek.
til toppen