Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Malajhøgeørn (Nisaetus nanus) Wallace's Hawk-Eagle ssp. nanus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Borneo-Sabah, Sukau, Lower Kinabatangan River, Malaysia
Dato: 12. marts 2011
Billede info: Collage til identifikation
Billede opsætning: Canon Eos 7D + 300mm 4LIS
Fotograf: Solveig Østerø Schrøder, Danmark
Uploadet den: 7. december 2011
Hits: Billedet har været vist 1105 gange.Kommentarer:

Bent Bøggild Pedersen skriver tirsdag 13. december 2011 kl. 16.31
Dette er Wallace´s Hawk-Eagle Nisaetus nanus ssp. nanus

Der er tale om en subadult (3-3½ år gammel); den har fået den adultes haletegning. Og denne haletegning viser, at det er Wallace´s Hawk-Eagle. Man ser 3 sorte bånd med det yderste (subterminalbåndet) en del bredere end de 2 længere inde.

En subadult Blyth´s Hawk-Eagle ville vise et endnu bredere sort subterminalbånd og et ret tyndt sort bånd længere inde; inden for dette indre bånd (dvs. halebasis) er den subadulte lys. Nogle subadulte har dog som den adulte hele halebasis sort, snarere end bare et sort bånd. Det lyse bånd inden for det sorte subterminalbånd er hos Blyth´s subadult (og adult) endnu bredere end hos den her fotograferede fugl.

Både Blyth´s og Wallace´s har hvide spidser på de fjer, der danner hovedtoppen. Disse spidser er bredest hos Wallace´s. Det er en karakter, der er vanskelig at bruge på denne fugl; dog forekommer det mig, at fuglen på billedet i midten synes at have en hvid spids, der er bred som Wallace´s på en af fjerene.

Sukau, Lower Kinabatangan River, hvor fuglen er fotograferet er en lavlandslokalitet, 100 meter over havet eller mindre. Et sådan sted er Wallace´s Hawk-Eagle den art, der må forventes. Arten er fortrinsvis udbredt fra havet til 500 meters højde. Blyth´s Hawk-Eagle findes generelt højere oppe i bjergene (hills and mountains), mest i 500-1500 meters højde, lokalt ned til 200 meter. Dog må det forventes, at omstrejfende yngre fugle kan nå lavlandet.


keld jakobsen skriver tirsdag 13. december 2011 kl. 19.11
Hej Bent Tror du har ret i "wallace",men hvis halen var "adult" tror jeg ikke det øverste bånd havde været så blottet da det jo normalt sidder meget højt på halen faktisk delvist skjult af gumpen....måske er der 4 bånd på denne fugl's hale og med medvind og ekstrem god vilje syntes jeg at kunne se noget der ligner på billedet i midten?Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.064 sek.
til toppen