Startside Leica Noctivid - ny kikkert fra Leica I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sølvmåge - (Larus argentatus) - European Herring Gull
Fugleart (IOC): Sølvmåge (Larus argentatus) European Herring Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Rødvig Havn, Stevns, Danmark
Dato: 29. november 2011
Fotograf: Rene Rantzau, Danmark
Del af temaet: Farvemutationer m.m.
Uploadet den: 29. november 2011
Hits: Billedet har været vist 3350 gange.
DK List Ranking: Set af 1190 ud af totalt 1426 personer!Kommentarer:

Ole Zoltan Göller skriver tirsdag 29. november 2011 kl. 19.59
Hej
For ca. 10 år siden havde vi ved vestkysten en del Sølvmåger som viste tilsvarende "overfarvede" orange ben og næb. De gik under navnet "Tukanmåger", og der blev tænkt meget i om de havde forspist sig i noget med voldsomme farvestoffer i el. lign. Denne minder meget om tukanmågerne, som var almindelige Sølvmåger. Det ser denne også ud til at være, selvom det kan være svært at se alle detaljerne. Næb, øje og oversidefarve peger fint på Sølvmåge.
OZGHenrik Kisbye skriver tirsdag 29. november 2011 kl. 20.52
Jeg tænkte også på, om der var noget i dens føde, der gav den kraftige farve. Måske har den bare taget en ordentlig bid af kutteren i baggrunden.... ;-)
Henrik


René Rantzau skriver onsdag 30. november 2011 kl. 10.12
Hej Ole

Jeg er enig med dig i at den nok er en sølvmåge..Jeg har ikke haft oplevelsen med "Tukan måge" før, -fedt at få sat navn på- og med hensyn til mulig føde som årsag til misfarvning kendes det jo fra -Rosatonet fjerdragt på hættemåger.Der er et billed på "dofbassen"( Kbh.29.11.2011 Måge Sp.)som viser vinge spejl.
http://www.dofbasen.dk/observationer/index.php

Mvh..RR


Allan Haagensen skriver onsdag 30. november 2011 kl. 15.55
De rosatonet Hættemåger var vel dem, der var blevet farvet af Københavns Lufthavn for at finde ud af deres bevægelsesmønster...


Kent Olsen skriver torsdag 8. december 2011 kl. 14.27
i Østjylland har jeg på det seneste set en del fugle med orangeguld nøgne dele på tværs af nærmest alle aldersklasser, se her og da netop selv 1k har orange-gule ben tænker jeg det mest sandsynligt skyldes fødeindtag

er der nogle, der har referencer på publiceret materiale om sammenhængen mellem føde og eksempelvis farvning af nøgne dele? Spiser de noget hormonforstyrrende eller blot føde med højt indhold af organisk pigment som ex. carotenoider?


Karsten Garcia Pedersen skriver torsdag 8. december 2011 kl. 17.57
Jeg kender en fabrik her i DK som, laver fiskepiller til dambrugs ørreder. Der er rød farvestof i pillerne som gør at fiskens kød se ud som en vild fisk.

Måske har sølvmågen slugt en par stykker, af dem. Bare en idé.


Tim Hesselballe Hansen skriver torsdag 8. december 2011 kl. 20.55
Det er nemt at sige, at måger varierer... Men Kents link viser virkelig mærkelige fugle.
Jeg ved ikke, hvordan mågers ben og næb får de farver, de har. Men Karsten G P lancerer en teori, som måske ikke er så tosset endda.
Foder til opdræts (lakse)fisk har et højt indhold af astaxanthin (= carotenoid, som KO foreslår).
Måske har mågen specialiceret sig i at spise foderet eller fiskene?


Jan Jörgensen skriver fredag 9. december 2011 kl. 00.08
Intressant att se Kent´s 1k gråtrutar med orange-gula ben men också på vissa delar av näbben. Helt klart födointagspåverkat.

JanJ


Sune Riis Sørensen skriver fredag 9. december 2011 kl. 09.45
Hej
Jeg ville lige give lidt input også og fandt lige et par kilder -nr 1 og 2 herunder. Carotenoider er vigtige for bla. immunforsvaret og som antioxidant. Det er påvist at svartbage med høje koncentrationer af carotenoider er ”sundere” end andre måger (1) og at sildemåger fodret med ekstra carotenoid-holdigt foder har mere farvede bløddele end almindeligt (2). Mit bud er at den har fourageret på en losseplads hvor der tilfældigvis har været deponeret carotenoidholdigt foder eller hvad jeg mest hælder til at den har levet i nærheden af et lakse- eller havørredopdræt hvor den har proppet sig med det foder man fodre laksene med. Her tilsætter man kunstigt høje mængder carotenoider for at give laksen den rigtige højrøde farve og jeg gætter på at denne måge har haft adgang til en fodersæk et eller andet sted. Jeg har enkelte gange set eksempler på torsk fanget i østersøen der var total laksefarvede og jeg gætter på dette er samme fænomen og opvækst i nærheden af lakseopdræt. Ørred og lakseopdræt har en bog med farveskalaer ret lig dem man finder i en malerbutik og de kan ud fra denne helt selv vælge hvilken orange nuance de vil have fisken i og tilsætte carotenoider (hovedsaglig i form af astaxanthin og canthaxanthin) i mængder herefter.

1: Carotenoid in great black backed gull larus marinus reflects individual quality. JOURNAL OF AVIAN BIOLOGY 37: 6 /12, 2006
2: Carotenoids and egg quality in the lesser black backed gull larus fuscus: a supplemental feeding study of maternal effects. Proc. R. Soc. Lond. B 2002 269, pp29-36

Med de bedste hilsner fra sune


René Rantzau skriver lørdag 10. december 2011 kl. 11.17

Hvis det er astaxanthin eller canthaxanthin (det er det jo nok) hvor længe kan man så forvente at "mis farvningen" holderNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.061 sek.
til toppen