Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Almindelig Ryle - (Calidris alpina) - Dunlin
Fugleart (IOC): Almindelig Ryle (Calidris alpina) Dunlin - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K. Vinden tager fat
Lokalitet: Gniben, Sejerø, Danmark
Dato: 12. september 2011
Billede info: Fronten af den tropiske orkan, Katia, gav allerede mandag ret kraftig vind ude på revet. Rylerne måtte holde næbbet lige i vinden og holde godt fast i sten og tang for at stå fast. Skummet fløj vandret og fuglene fik små vandperler på fjerene. Men de veg ikke pladsen, for pludselig var bølgekanten mere interessant end den gamle tang, længere henne ad stranden. Friske forsyninger af alt godt fra havet. Det er i øvrigt utroligt som alm. ryle kan se ud på mange forskellige måder.
Billede opsætning: Nikon
Fotograf: Johannes Christian Harbou, Danmark
Uploadet den: 13. september 2011
Hits: Billedet har været vist 1786 gange.
DK List Ranking: Set af 1091 ud af totalt 1497 personer!Kommentarer:

Henrik Poulsen skriver fredag 28. oktober 2011 kl. 10.22
Hej Christian

Dejligt billede af rylen, det må ha´ rusket godt i skjulet.
Kan se du har brugt D200 og nu skyder med D7000. Hvilket kan du anbefale til fugle ?

Hilsen
Henrik


Johannes Christian Harbou skriver fredag 28. oktober 2011 kl. 14.58
Jeg har solgt D200 og købt D7000. Begge gode apparater. Men der er mange digitale generationer til forskel. D7000 har 16 millioner pixel. På en crop-sensor. Og du kan arbejde med iso-værdier op til 6400, uden at det giver store problemer. (Jeg arbejder næsten permanent på 640). Her kan D200 ikke være med. Hvad angår D7000 er der i øvrigt intet andet kamera i Nikons program, der har så stor lineær opløsning. D7000 har også en ekstremt god billedbehandlings-enhed.
Jeg er jo ret ny i dette game, men min erfaring til nu siger, at den helt store udfordring ikke er kameraet, men at holde det stille.
Jeg har set en masse fuglebilleder, som har et minimalt slør. Også taget af gode fotografer - også her på netfugl. Problemet er, at vi ofte er ude i 15 x forstørrelse. (Crop-kamera + 300mm + 1,7x). (FF-kamera + 500mm + 1,4x). Let slørede billeder kan ikke rigtig forstørres. Ikke fordi der mangler pixels, men fordi der er slør på pixel-niveau. Nogle gange leder det os til, at bruge for meget sharpening + luminance i efterbehandling. Og så kan man komme ud for, at fuglen ser ud som om den er lavet af plastik.
Pointen er, at der er mere kvalitet at komme efter ved at interessere sig for stativ og objektiv end ved at bruge flere penge på kamera.
Jeg har selv ofret dobbelt så meget på stativ som på kamera! Men, et andet godt tip er at investere i en god bean-bag. Tjeck wildlife watching supplies.
Endnu et problem er objektivernes håndtag eller fødder (jeg ved ikke hvad man kalder det). De er som regel ikke stabile nok. Hvis du vil have helt skarpe billeder, så skal objektivfoden modificeres!
Hvis du ikke har et kamera, vil jeg helt klart anbefale, at du køber et D7000, som ikke koster ret meget.
Hvis du allerede har et D200, så ville jeg i første omgang interessere mig for stativ/ fotoskjul etc.
Håber, du kan bruge dette..

Mvh. ChristianNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen