Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sortstrubet Drossel - (Turdus atrogularis) - Black-throated Thrush
Fugleart (IOC): Sortstrubet Drossel (Turdus atrogularis) Black-throated Thrush - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Adult male
Lokalitet: 50 km west of Bishkek, Kirgisien
Dato: 29. marts 2011
Billede info: Selv om der efterhånden er et hav af Sortstrubede Drossel billeder på Netfugls Galleri, er undertegnede endnu ikke træt af at studere dem. Det er en fascinerende fugl - en fugl som mange danskere efterhånden har et kendskab til; ikke mindst efter sidste års fugle i nordsjælland og jylland. Især hannerne i sommerdragt er nydelige...

Det er også en fugl, som gør sig bemærket i det centralasiatiske landskab. Specielt i træktiderne. Et varierende antal fugle overvintrer - endnu færre er ynglefugle i bjergene. Antallet fluktuerer. Men sjældne er de aldrig i træktiderne -nærmest uanset hvor man befinder sig i det åbne landskab ultimo marts og medio oktober støder man på SD - som regel flokke! Sædvanligvis 20-40 fugle, men langt større flokke er oplevet. De er også ganske højrøstede... jeg erindrer endnu diskussionen om hvorvidt SD egentlig havde et artsspecifikt kald eller ej - det var da universitetsfuglen i København havde indfundet sig.

Understreget med TYKT - SD har et artsspecifikt kald (omend jeg ikke umiddelbart ved om det kan adskilles fra T. ruficollis - dem er der nemlig ikke mange af i Centralasien). S.D har to artsspecifikke kald - kontaktkald og trækkald. Og de høres flittigt fra overtrækkende fugle og fouragerende flokke.

SD har det med at opføre sig forbavsende sky - lister rundt i skjul af buske, eller står stille i skyggen af en sten/busk i halve timer (kendt adfærd fra flere af de danske vintergæster) og gør intet væsen af sig. Omvendt er de nogle gange forbavsende tillidsfulde - og samme individer. Måske er det ikke mennesker de er sky ved...

Befinder man sig ude i det åbne landskab i slutningen af marts - som i år 2011 - er der masser at opleve. Selvfølgelig krydrer de SDrosler oplevelserne, men når de garneres med Stor Sorthovedet Måge, overtrækkende Jomfrutraner og gransangere ssp tristis, ja så er dagen god. Og hvis noget så eksotisk som et par Strandskader kommer forbi er det lidt dansk - de er sjældne i Centralasien.

Trådte også en bunke bekkasiner op, da jeg vadede mig en sok til... ingen mørke undervinger eller særegen flugt - endsige noget som helst andet en DBekkasin-lignende jizz. Meeen - mon ikke de skal nærkigges lidt bedre - der må være Sibes i den størrelsesorden på disse kanter.

Foråret er en god tid - også her.

Og efter de sidste ugers fantastiske nyhed om at reintroducere den Kaspiske Tiger (Turan) i form af den genetisk identiske Sibiriske Tiger, et langspyt fra Bishkek - hovedstaden i Kirgisistan, bliver det ekstra sjovt at drage tild et sydlige kasakhstan de kommende år. Ret beset er der planer om at udsætte dem i Ili-deltaet en halv dags kørsel vest for Almaty, Kasakhstan. "Gamle" KAKI-birdere der kender Turenga-skoven og Karaoi (Sykes's capital) og har badet i Ili-floden vil vide at området hvor Tigerne planlægges udsat, ligger umiddelbart syd for Karaoi i det store delta som dannes ved udløbet i Lake Balkash. En perfekt biotop - også for Tiger.

RET VILDT!

God Påske

VH/Michael, Bishkek 15.april 2011
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 18. april 2011
Hits: Billedet har været vist 1542 gange.
DK List Ranking: Set af 610 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.079 sek.
til toppen