Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Goliatmyrepitta (Grallaria gigantea) Giant Antpitta ssp. hylodroma - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Le Paz, Nanigalito, Pichincha, Ecuador
Dato: 13. december 2010
Billede info: Reservatet Le Paz er verdenskendt for sine 4 arter antpitta´er, ikke mindst denne store art.
Når det overhovedet er muligt at se disse tilbagetruknere skov-skulkere skyldes det en særpræget omstændighed: fuglene "chummes" om morgenen med orme. Dette kan gøres ret diskret, men ikke her: ved en leret sti anbringes observatørerne på en balustrade, og bliver bedt om at tie stille. Forinden er et "spor" af ormerester blevet spredt på stien, og den enestående fugl kommer nu promonerende lige forbi de undrende masser, ivrigt guffende ormerester i sig. Imens kalder den stedlige ranger - Equadors svar på "hejremanden" - med høj fistelstemme fuglens navn. Hvorvidt den reagerer på dette eller ormene er dog uvist, men denne fugl bærer navnet "Manuela", og var på fototidspunktet ca. 1 år gammel, en afløser for de tidligere navngivne fugle, der figurerer her på Netfugl.

At der på stedet også findes smukke og lidet udbredte kolibrier samt Andean Cock-of-the-Rock gør ikke oplevelsen mindre. Dette private reservat finansieres overvejende af besøgende, og indtægten har været så stor at stedet nu er sikret, og ejerens søn kunne indlede studier på universitetet.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 17. januar 2011
Hits: Billedet har været vist 1428 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.023 sek.
til toppen