Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sølvmåge / Amerikansk Sølvmåge sp. - (Larus argentatus / Larus smithsonianus sp.) - Herring Gull / American Herring Gull sp.
Titel / info: 2cy
Lokalitet: Hirtshals Havn, Danmark
Dato: 17. februar 2004
Fotograf: Rune Sø Neergaard, Danmark
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 17. oktober 2004
Hits: Billedet har været vist 3763 gange.Kommentarer:

Rune Sø Neergaard skriver søndag 17. oktober 2004 kl. 13.25
Det er fuglen til venstre, der er mistænkt for at være en amerikansk.
Mvh RSN


Ole Zoltan Göller skriver søndag 17. oktober 2004 kl. 20.53
Hej Rune - tak for sidst!

En interessant sag.

Fuglen ser helt chokoladebrun ud på oversiden, kun med meget lidt lyst. Den er mørk, næsten "velvety" på undersiden (kunne dog være mere intens!), tertiærene ser fine ud, halen er sortagtig, fuglen er plump med flad pande og hovedet topper noget bag øjet. Næbbet ser dog noget bette ud af en Amerikaner, der som oftest er en næsten brutal udseende kraftig og fyldig måge med ret langt og kraftigt næb – et indtryk man ikke helt får på billedet. Det er klart at et billede kun fanger et øjeblik af fuglens væsen, og det kan i øvrigt være en hun som er mindre og sødere. Bekymrende er måske den i mine øjne manglende Mellemkjove-bånding på undergumpen, men måske skjuler det sig blot.

Var båndingen på over- og undergump tydelig og hvordan så undervingen ud?

Den har heller ikke meget ”halstørklæde” hvilket plejer at være en ret markant karakter.

Umiddelbart ser den jo giftig ud, og den er garanteret god nok, men hvis ikke man kan DNA-teste den, skal det hele vel være på plads hos en potentiel ny art/race for landet.

Venlig hilsen

Ole Zoltan GöllerRune Sø Neergaard skriver søndag 17. oktober 2004 kl. 22.02
Hej Ole.
Selv tak for sidst - hyggelig uge, desværre uden særlig mange fugle i Blåvand.
Der er allerede en del billeder i galleriet af pågældende måge i hånden, taget af KRN 25-02-04. Da der ingen fotos var fra felten, syntes jeg det kunne være interessant med et par af disse.
Feltkendetegnene føler jeg mig ikke helt kapabel til at kommentere på.
Mvh RSN


Klaus Malling Olsen skriver søndag 17. oktober 2004 kl. 22.15
Der findes jo mange fotos af den aktuelle fugl. Overordnet ser den meget mørk ud, men undersiden virker ikke helt typisk rent tegnet, som den gerne skal være hos en smithsonianus. Klart at detaljer som over-og undergump samt undervinger kan vise mere. Vil godt henlede opmræksomheden på et indlæg på Netfugl ang. bestemmelse af smithsonianus, drengene bad mig skrive i foråret.
Desuden skal man nok passe på med at overvurdere smithsonianus "brutale" udseende her. De fleste gange, dette har været frmført er det ved sammenligning med Sølvmåger af racen argenteus, der er mindre og generelt "blidere" end argentatus. Jizzet vil måske vise sig knapt så typisk herhjemme som i f.eks. Storbritannien og Iberiske Halvø.


Kurt Prentow skriver mandag 18. oktober 2004 kl. 07.49
Hej
Til orientering findes flere fotos af fuglen på Nordfugl
HER

vh Kurt


Ole Zoltan Göller skriver mandag 18. oktober 2004 kl. 08.14
Ja... på de billeder kan man se en masse ting. Her ser gump og nakke anderledes fine ud. Undervingen ligger vel også indenfor det acceptable, selvom den kunne være mørkere. Det lyse felt på de inderste svingfjer på den flyvende fugls vingeoverside ser ligeledes ud til at være svagere tegnet end hos Sølvmåge. Fuglen ser dog ikke mere ensfarvet ud på undersiden end det ses almindeligt hos argentatus.

Hvad siger KMO til disse billeder? Du har vist den bredeste erfaring med Yank-bæsterne.


Kurt Prentow skriver torsdag 28. oktober 2004 kl. 14.18
Hej

Jeg ved, at der foreligger fjer fra den pågældende fugl. Er der lige én eller anden, der vil vise mig, hvordan man laver en DNA-test? Nå, spøg til side, men monstro det er indenfor mulighedernes grænse at fastslå den pågældende måges race-/artstilhørsforhold vha en DNA-test på nogle fjer? Og hvem laver lige sådan én?

vh KurtNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen