Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Vandrefalk - (Falco peregrinus) - Peregrine Falcon
Fugleart (IOC): Vandrefalk (Falco peregrinus) Peregrine Falcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Mandehoved (Stevns), Danmark
Dato: 8. juni 2010
Billede opsætning: Canon
Fotograf: Per Schans Christensen, Danmark
Uploadet den: 9. juni 2010
Hits: Billedet har været vist 2907 gange.
DK List Ranking: Set af 1060 ud af totalt 1506 personer!Kommentarer:

Rune Palmqvist skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 22.01
Hej Per.

Jeg synes dette billede ligner et billede af en vandrefalk, der er utilfreds med fotografens tilstedeværelse. Det kan være du vil forklare det på en anden måde??

Rune


per schans christensen skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 22.19
hvordan kan du kategorisere det som en vandrefalk der er utilfreds? udover gætværk?


per schans christensen skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 22.33
i øvrigt var jeg derude idag og de stortrivedes allesammen.


Rune Palmqvist skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 22.34
Jo, og så lige et spørgsmål til: kan det passe at denne vandrefalk har en rede der ligger 70-80 m' fra hvor du står? Vil du svare ærligt på det?


per schans christensen skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 22.40
jeg står på vandrestien hvor den drejer ned til naturcentret
og hvor (man kontrært til din opfattelse) ikke kan se reden, men hvor man kan tage billeder når de kommer flyvende.
jeg vil gerne vide hvordan du kan se at det ligner en vandrefalk der er utilfreds med en fotografs tilstedeværelse, det fik du aldrig svaret på.


lars adler krogh skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 22.51
Hej Per.

Man tydelig se på vandrefalke hunnens kropssprog at hun rasende over din tilstedeværelse i redeområde .Vil ikke du lade være med det ? . Når forældre fuglene flyver rundt og skælder ud på den måde . Så er du kommet altså for tæt på reden .


Knud N. Flensted skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 23.02
Jeg kan blot bekræfte Lars Adler Kroghs bemærkning:
Et sådan billede bekræfter med al tydelighed, at noget har været rygende galt i nærheden af reden. Falken er særdeles alarmeret og oppe i de røde felt. Hvis man selv er årsag til denne adfærd, så bør man hurtigst muligt forlade området. Det bør fra nu af stå klart for både fotografen og andre iagttagere.
Jeg håber alle (også andre end fotograferne) har lært af denne historie. Så er både falkene og andre glade igen.

Bedste hilsen
Knud Flensted
fredningskonsulent i DOF


Anne Navntoft skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 23.10
Det er fint nok med ekspert kommentarer, men pas på jeres fortolkninger.

Mens jeg sad der så jeg også en vred Vandrefalk, der jagede en svartbag helt tæt på reden


per schans christensen skriver onsdag 9. juni 2010 kl. 23.19
jeg har en lille serie på fugleognatur hvor en vandrefalk jager en måge.
jeg tror bare ikke at mennesker påvirker dem så meget som i tror, der er trods alt mennesker i deres nærhed hele tiden.
og som sagt før, hos mig er det dyrenes velfærd som kommer i første række.


René Rantzau skriver torsdag 10. juni 2010 kl. 07.23

Jeg har haft den opfattelse at NetFugl ikke ville have Redebilleder i Foto Galleriet, disse billeder af vandrefalken samt kommentarer opfatter jeg som sådanne billeder....Hvis det ikke kun er mig der opfatter det sådan bør de vel slettes.....?

RR..


Tim Andersen skriver torsdag 10. juni 2010 kl. 08.22
Det skal nok lykkes falkene at få ungerne på vingerne igen i år. Og måske kommer de endda tilbage til samme redested næste år. Eller også vælger de et andet sted, f.eks. det mere utilgængelige redested fra 2008. Kun falkene selv ved, hvornår det er for meget. Og med så sjælden en ynglefugl har vi dårligt råd til at tage nogen chancer og afprøve deres grænser. Jeg skal end ikke antyde, at nogen af de besøgende, det være sig fotografer eller andre, har overtrådt falkenes grænser kritisk, problemet er bare, at man først ved det når det er for sent.

Det er rigtigt, at der er livlig færdsel af mennesker langs klinten uden at falkene tager nogen notits af det. Det er først hvis nogen tager fast opstilling lige over redestedet, at de begynder at reagere. 'Almindelige' mennesker kan uforvarende komme til at tage ophold der, og dem kan det være svært at nå med et budskab om venligst ikke at gøre det, udover at vi kan sige det til dem når vi ser det. Men vi fuglekikkere, som målrettet søger mod redestedet, kan minde hinanden om at gøre hvad vi kan for at aflæse og respektere falkenes signaler. Hvad det er for signaler, har Knud Flensted redegjort glimrende for på en anden tråd. Flyver falkene rundt og kalder lige ude foran beskueren er det et flot syn, som det kan være vanskeligt at løsrive sig fra, men det er samtidig et tegn på, at det er på tide at trække sig lidt tilbage. Ikke forlade området, men bare give falkene lidt mere afstand.

Mange potentielle trusler kan komme for tæt på falkene. Indtrængende måger, krager, fremmede rovfugle og lignende skal de nok selv sørge for at jage væk med fuld musik, men vi mennesker tør de ikke komme nær. Vi har fat i den lange ende og bestemmer selv, hvor længe falkene skal være nervøse.

Det skinner tydeligt igennem af indlæggene i denne sag, at alle kun ønsker det bedste for falkene og ikke vil udsætte dem for pres. Men måske er ikke alle lige gode til at aflæse falkenes signaler, og samtidig synes der at være forskellige opfattelser af, hvor meget falkene kan tåle. Måske kan de tåle mere end vi tror, men igen, vi har ikke råd til tage chancer, og det ville være ærgerligt hvis falkene fremover vælger at yngle andetsteds end på den nuværende publikumsvenlige lokalitet. Derfor, kik bare løs, fotografer løs og nyd synet af falkene, men lad os alle sammen gøre hvad vi kan for at give falkefamilien et roligt liv.

Det kan i den forbindelse nævnes, at der er givet en henstilling til foreningen for paraglidere om ikke at flyve i nærheden af redestedet i yngletiden, og denne henstilling synes at blive respekteret.


per schans christensen skriver torsdag 10. juni 2010 kl. 08.36
jeg er 100% enig i at det falkenes velbefindende der kommer i første række, og jeg håber da at få fornøjelsen af at se dem i årene fremover.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.077 sek.
til toppen