Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Blåmejse - (Cyanistes caeruleus) - Eurasian Blue Tit
Fugleart (IOC): Blåmejse (Cyanistes caeruleus) Eurasian Blue Tit - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: partiel melanistisk
Lokalitet: Læsø, Danmark
Dato: ? maj 2004
Fotograf: Jørgen Hugo Rasmussen, Danmark
Del af temaet: Farvemutationer m.m.
Uploadet den: 16. august 2004
Hits: Billedet har været vist 4069 gange.
DK List Ranking: Set af 1214 ud af totalt 1449 personer!Kommentarer:

Jesper Brinkmann Nielsen skriver mandag 16. august 2004 kl. 20.09
Jeg tror at fuglen er undsluppen fra fangenskab.
Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener at fuglen på billedet er en af niltave fluesnapperne.
Mvh.
Jesper Brinkmann


Morten Heegaard skriver mandag 16. august 2004 kl. 22.17
Jeg er enig med dig Jesper. Der kunne meget vel være tale om Rufous-vented Niltava (Niltava sumatrana) fra Malaysia og Sumatra, som er den mindste art fra denne slægt (15 cm.). Jeg har dog ingen anelse om disse fluesnappere kan holdes i bur?


Anders Østerby skriver tirsdag 17. august 2004 kl. 07.52
Jeg så fuglen og videofilmede den. Der er tale om en fejlfarvet mejse og mest af alt mindede det om en alt for blå blåmejse.


Sebastian Klein skriver tirsdag 17. august 2004 kl. 12.17
Jeg tror helt klart på Blåmejse!
På det andet billede i galleriet anes desuden Blåmejse-typisk blågrå vinge og hvidt vingebånd.
Niltavaer går da vist heller ikke på mejsekugler!!

Kys fra SeK


Mikkel Kure Jakobsen skriver tirsdag 17. august 2004 kl. 15.26
Enig! Ligner mest en fugl af blåmejse-typen.
De Niltava sp. jeg har obset i Syd- og Sydøstasien har udpræget fluesnapper-adfærd. Se også

http://images.google.dk/images?hl=da&lr=&ie=UTF-8&q=niltava&btnG=S%C3%B8g


Kent Olsen skriver torsdag 19. august 2004 kl. 17.13
Lige til orientering er det mig, der har taget billedet, som i original egentlig er skarpt og fint belyst i forhold til det ulovlige, hjælpeløse, latterlige piratscan, som ses ovenfor.

At Jørgen Hugo Rasmussen skulle være fotografen bag billedet vil jeg tro han får svært ved at bevise, mens det modsatte er nemt. En sag som denne med ulovligt brug af billede til offentligt hjemmesidebrug koster maaange penge!

Ses der bort fra den galle jeg har i munden over at mit billede er blevet brugt uden min forudgående orientering, så har jeg nogle kommentarere til fuglen, der iøvrigt var utrolig smuk på sin egen måde.

Forsøg på indfangning mislykkedes, hvorfor fotografering blev prioriteret. Det er en Blåmejse hvad angår størrelse og proportioner, adfærd og kald, mens fejlpigmenteringen i dragten i langt overvejende grad kun synes at vedrøre naturligt hvide dragtområder, mens øvrige farver virkede naturligt pigmenteret. Det er ikke til at afgøre ud fra det latterligt uskarpe billede ovenfor, men fremgår ganske klart på originalen.

Blåmejsen fouragerede typisk sammen med andre Blåmejser, og fremstod normal i flokkens sociale struktur, der var ikke synlig undertrykkelse.

Fortsat god dag

Venligst Kent Olsen

rkede ikke til at ligge under


Henning Heldbjerg skriver mandag 23. august 2004 kl. 15.50
Billederne af Læsø-mejsen blev sendt ind til til DOF som en af de mange daglige henvendelser til foreningen. Indsenderen ønskede hjælp til at bestemme fuglen som nogle af hans venners familie havde haft i haven. Det var min vurdering, at det var en fejlpigmenteret blåmejse, og da jeg fandt, at det ville have interesse for mange af Netfugls læsere foreslog jeg, at vi lagde billederne ud her. Samtidigt så jeg muligheden for at bevare billederne her til brug for en eller anden anvendelse ud i fremtiden som fx en diskussion af fejlpigmenterede fugle.

Ejerne af haven, hvor fuglen holdt til gav grønt lys til, at vi lagde billederne og historien ud på Netfugl. Ejerne har øjensynligt affotograferet originalen som Kent Olsen åbenbart har taget.

Jeg er da ked af at læse, at Kent er fornærmet over at billedet er lagt ud - oven i købet i en affotograferet version. Det kan sådan set godt forstå - det er beklageligt. Forklaringen er nok, at de to fotos har været videresendt mange gange, og at ingen har spekuleret særligt over, hvem der havde taget fotos og hvorfor de var så uskarpe. Sikkert er dog, at ingen har forsøgt at tilrane sig dit foto Kent. Jeg er ked af hele balladen og troede faktisk, at alt var klaret ved at få grønt lys fra ejeren af haven til at lægge billederne ud.

Kunne du mon ikke lokkes til at lægge originalen ud, så vi alle kunne se originalfotoet - det ville jeg ihvertfald personligt synes var interessant.

med venlig hilsen

Henning Heldbjerg
Biolog
Dansk Ornitologisk ForeningNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.070 sek.
til toppen