Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sørgedue - (Zenaida macroura) - Mourning Dove
Fugleart (IOC): Sørgedue (Zenaida macroura) Mourning Dove - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Grønlands 4. sørgedue
Lokalitet: Attartup Qoorua, Nuuk, Grønland
Dato: 11. april 2010
Billede info: Grønlands 4. sørgedue blev opdaget ved et forderbræt af Tanja Joelsen, Nuuk. Straks ved ankomsten åd duen i et par timer. Den virkede meget lidt sky og noget udmattet. Det kan tænkes, at duen er ankommet i forbindelse med forårstrækket, og er blæst på tværs af Davis Strædet hvor et hidsigt lavtryk har ligget de seneste par dage.
Tidligere fund i Grønland er Narsalik ved Paamiut, den 10. juli 1901 og Maniitsoq den 14. oktober 1946, Nanortalik 15. oktober 2009.
Billede opsætning: Nikon D300, 400mm
Fotograf: Lars Maltha Rasmussen, Danmark
Uploadet den: 14. april 2010
Hits: Billedet har været vist 3337 gange.
DK List Ranking: Set af 184 ud af totalt 1502 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Lars Maltha Rasmussen skriver tirsdag 20. april 2010 kl. 16.00
Efter KNR har bragt historien er der en ny teori. Jeg blev kontaktet af Hendrik Kielsen, Nanortalik, som kunne fortælle, at den sørgedue der dukkede op 15.10.2009 klarede vinteren, da han har fodret den hele vinteren. De så den sidst 1. påskedag, men så friske spor 2. påskedag.
Hendrik var bekymret for fuglens skæbne, idet nogle drenge jævnligt har jaget med den. Det sætter fundet af Sørgeduen i Nuuk i et nyt lys.
På de gode fotos af Sørgeduer på nettet, kan man se forskel på de enkelte individers pletter, der har forskellig form og udstrækning. Jeg har derfor nærstuderet fotos af begge fugle, og selvom fuglen fra Nanortalik gennemførte en fældning (på et tidspunkt i januar var hele halen fældet og den var ekstra sky), så ser det ud til, at det mest sandsynligt er det samme individ, da der er ikke nogen forskel i pletterne på fuglen fra Nuuk og Nanortalik. Da det ud fra fotos ikke er muligt at sige med sikkerhed, at der er tale om to forskellige fugle, så må konklusionen være den, at fundet mest sandsynligt er den samme fugl fra Nanortalik, der er dukket op i Nuuk, også i betragtning af, hvor sjældent forekommende duen er i Grønland.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.249 sek.
til toppen