Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stor Tornskade - (Lanius excubitor) - Great Grey Shrike
Fugleart (IOC): Stor Tornskade (Lanius excubitor) Great Grey Shrike ssp. excubitor - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: tilsmudset med blod
Lokalitet: Raghammer Odde, Bornholm, Danmark
Dato: 1. november 2009
Billede info: Denne Store Tornskade så lidt mystisk ud på afstand, da den rent oversidemæssigt ikke var i den lyse ende, og så så den lyserød ud på undersiden på afstand - en kombi, der signalerer Sydlig (nu Iberisk) Stor Tornskade. Nærmere check afslørede dog, ar undersidens mørkere farve skyldtes en kombination af tætte, men smalle mørke tværbånd (sands. tegn på 1K) og en forstyrrende rosarød "saft", der her ses midt på brystet, og som nok stammer fra, at tornskaden umiddelbart før den blev fotograferet har guffet et blødende bytte i sig! Eftersom Stor Tornskade tager smådyr og fugle kan blod-forurening altså let opstå og give en falsk farvet lyserød underside.
Angånde "Iberisk", så følges i den nye "Fugle i Felten" (er igang med oversættelse/bearbejdning) en tornskadesystematik, der forekommer noget overilet: alle former for Stor Tornskade regnes som én art - inkl. pallidirostris, bortset fra fugle fra den iberiske halvø, der er splittet i egen art. Dette forekommer ret ulogisk og ufærdigt. Den tidligere inddeling med sydlige kontra nordlige Stor Tornskade virker klart mere rimelig, og det hele ender jo nok med at vi får mindst 6 forskellige arter Stor Tornskade.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 3. februar 2010
Hits: Billedet har været vist 2014 gange.
DK List Ranking: Set af 954 ud af totalt 1485 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver torsdag 4. februar 2010 kl. 11.19
Tilbage i ca. 2002 huserede en fugl i Gribskov med afvigende underside, der blev opfattet som lyserød, ligesom jeg også mindes én fra Lille Vildmose der voldte problemer.
Den viste fugl her har jo en ret tætbåndet underside, der på afstand virker ret mørkt og gør at struben står ud som hvid.
Mit bud et at der er tale om en maximalt tværbåndet ungfugl.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.032 sek.
til toppen