Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Ørkenpræstekrave - (Charadrius leschenaultii) - Greater Sand Plover
Fugleart (IOC): Ørkenpræstekrave (Charadrius leschenaultii) Greater Sand Plover - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Juvenile/1cy ssp. crassirostris
Lokalitet: Kolshengel, Kasakhstan (udenfor VP)
Dato: 6. juli 2009
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 12. august 2009
Hits: Billedet har været vist 2908 gange.
DK List Ranking: Set af 200 ud af totalt 1483 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Peter Sunesen skriver onsdag 12. august 2009 kl. 22.11
Hej Michael,

Det blot tredje og hidtil bedste foto i dette galleri af denne dragt (ren juvenil). Kun ved et af dem er fuglens alder nævnt.

Mvh.
Peter


Michael Westerbjerg Andersen skriver torsdag 13. august 2009 kl. 00.57
Hej Peter,

Og...?

Så er det jo fint at du trods alt bidrager med en oplysning, selv om det ikke så svært at se det er en juvenil.

Mvh
Michael


Michael Westerbjerg Andersen skriver torsdag 13. august 2009 kl. 07.14
Og Peter… med ovenstående mener jeg følgende.

Det er fint at du supplerer og kommenterer billeder, men hvor er der irriterende at du så åbenlyst betragter andre som værende ”amazing” dummere.

Jeg prøvede pænt, at fortælle dig det mht. Storpiberen fra Kirgisien – og bad dig venligst kontakte mig for så vidt du kunne uddybe din kommentar, om hvorfor det lige var så grueligt at en ringmærkningslicens indehaver, ikke umiddelbart kunne gennemskue fældningsmønstrene på Storpiberen.

Nu kan den betragtning om licensringmærker sådan set ikke være møntet på undertegnede, og jeg følte mig ikke specielt truffet, da jeg blot besidder en C-licens (og som sådan behøver jeg ikke kende til ongoing primary moult hos Storpibere), og de fleste som jeg har været i felten med, ved at fugle i hånden keder mig en smule, m.a.o. ringmærkning er ikke lige det jeg brænder mest for.

Sådan er vi så forskellige, og godt det samme! – men jeg blev irriteret over du latterliggør mine medobservatørere der sammen med mig umiddelbart betragtede Storpiberen som værende en ungfugl… Efterfølgende kan vi selvfølgelig godt følge argumenterne for at det drejer sig om en adult (Martin var såmænd selv inde på det ganske kort efter), og den konklusion kunne selv jeg være nået frem til hvis jeg havde kigget i min Svensson og analyseret de aktuelle fældningsmønstrene i ” primaries, secondaries og halen.”

Det var rigtigt fint, at du hurtigt supplerede og informerede – og så havde stoppet!

Du behøver ikke indirekte eller direkte at fordumme dine interessefæller!

Det samme gælder ovenstående billede af en juvenil Ørkenpræstekrave. Fint at du skriver "juvenil" – det ved jeg nu ganske godt at det er – men at du så efterfølgende skriver ”kun ved et af dem, er fuglens alder nævnt.”

Det kan sagtens misforstås, og det er muligt at jeg gør det – men igen er du ude med dummeriven, og det er mere end nok til at gøre mig pisseirriteret.

Med venlig hilsen

Michael


Peter Sunesen skriver torsdag 13. august 2009 kl. 10.14
Hej Michael,

Jeg syntes du er lidt nærtagende når jeg kan gøre dig "pisseiriteret" over det jeg har skrevet om Storpiberen.
Det var bestemt ikke min mening at ødelægge dit humør. Beklager meget at det åbenbart var tilfældet....godt derfor at du så fint gør rede for dine stødte følelser.
Så har jeg nemlig en chance for at undgå at det sker fremover.
Min mening var blot at gøre opmærksom på at den Storpiber i samlede op, ikke var en juvenil. Grunden til at jeg lagde endnu en kommentar ind med samme budskab, var at du stadig skrev om "1.k", og jeg derfor opfattede din kommentar som om at der var flere meninger om den sag og at du ikke var overbevist.
Min kommentar at det var forbløffende (amazing) at en ringmærker ikke kunne se at denne stærkt slidte (og svingfjers...+kropsfjersfældende) fugl da IKKE kunnne være en nyudfløjet unge, er stadig min mening.
"Forbløffende" syntes jeg netop var tilpas neutralt til ikke at kunne støde nogen, men der tog jeg fejl.
Tak igen for at lade mig det vide.
Mht. til dit foto af ørkenpræstekraven: hvis du hér opfatter mig som værende ude med "dummeriven", har jeg desværre ikke mange chancer for at undgå at støde dig fremover.
Mange spørgsmål her på forummet gælder jo netop aldersbestemmelse. Jeg behøver jo blot at henvise til dine egne (fine og fyldestgørende) foto-info-kommentarer. Netop ørkenpræstekraven er da spændende i denne dragt, idet den nærmest kun bærer denne inden trækket påbegyndes. Derfor er der meget få billeder, kun fra ynglepladserne (?), i galleriet, og jeg syntes blot at det ville være helt naturligt hvis du havde skrevet juvenil ved artsnavnet.
No offense!
ps jeg nyder meget dine fotos af sjældent fotograferede fugle, så det er mit lønlige håb at du ikke på forhånd vil læse mine evt. fremtidige kommentarer udfra en negativ forventning.....for så kan ALT jo blive sort..."I see a red door and I want to paint it black" som R.Stones sang i den bragende gode "Paint it Black" om en mand der midlertidigt ønsker "the sun blotted out from the sky"

Nyd resten af sensommeren
Med venlig hilsen
Peter


Jan Jörgensen skriver torsdag 13. august 2009 kl. 14.52
Jag skall egentligen inte lägga mig i denna typ av kommunikation här på Nefugl! Jag vill dock bara nämna - och då gällande de presigeladdade tänkandet vi män ofta brister ut i när det tex gäller vårt gemensamma intresse - fugle, att jag tyckte mycket om Peter Sunesen's inlägg här ovan! Den avsaknad av prestige och konflikttänkande som Peter ger uttryck för - ivarje fall här, är i mitt tycke värt en hel del. Ingen undgår att stundtals bestämma fel art eller ålder på en fågel,trots gedigen kunskap! Anledningarna kan vara flera till det. Gjorde själv en blunder (inte den första eller sista, i går på svalan där jag bestämde en gråtrut till kaspisk trut, visserligen en gråtrut med en del kaspisk trut karaktärer - men ändå...
No offence Michael!

MVH

JanJ


Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 14. august 2009 kl. 03.41
Jeg forstår ovenstående. Tak til jer begge. Jeg ønsker ingen døre sorte, og bærer aldrig nag.

MVH

Michael


Rune Sø Neergaard skriver fredag 14. august 2009 kl. 23.59
Jeg har nu opdateret info til 1K ssp. crassirostris.

Mvh admin, RSN


Peter Sunesen skriver lørdag 15. august 2009 kl. 12.36
Hej Rune,

Uha, nej.......det er jo netop IKKE en 1k. fugl.

Hele diskussionen startede med at fuglen blev anset for at være en 1k. dvs. pga af tidspunktet (Juli) en juv. og endda en ikke flyvedygtig sådan, dvs reelt en pullus (stumprumpet, dunet blødnæbbet "storpiberbaby") og det viste fotoet med al tydelighed at det IKKE var.
Altså enten 2k. eller adult må info rettelig opdateres til.
ps: sandelig en sejlivet "helaften-forestilling".....

MVH
Peter


Peter Sunesen skriver lørdag 15. august 2009 kl. 12.40
Undskyld du mener selvfølgelig Ørkenpræstekraven, Rune!

Jeg ser Storpiberbabyer alle vegne....

Præstekraven ville jeg nu også hellere se opdateret til juv. idet den jo netop er i juvenil dragt. 1k. vil den jo være indtil d.1-1, og vil inden da skifte til første vinterdragt....

Mvh.

Peter


Rune Sø Neergaard skriver mandag 17. august 2009 kl. 15.39
Jeg retter hermed info til juvenile/1cy ssp. crassirostris.

Mig bekendt er der ingen racer af Storpiber, der er benævnt crassirostris, Peter ;-)

Mvh admin, RSNNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.095 sek.
til toppen