Startside I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
 Artslister 


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Orientgulbug - (Hippolais languida) - Upcher's Warbler
Fugleart (IOC): Orientgulbug (Hippolais languida) Upcher's Warbler - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Levantgulbug aka Upchers Gulbug aka Orientgulbug. Kollage
Lokalitet: Vedi Gorge og Goris, Armenien
Dato: 2. august 2008
Billede info: Denne fugl er overraskende på mange måder i felten. Den er forbløffende stor og synlig, og måske den nemmeste sanger at kende på stor afstand pga. adfærd. Således fejrer den konstant med halen fra side til side i en omvendt U-bevægelse. At den gør det med let spredt hale, kombineret med en bred halebasis, giver fuglen et indtryk af at være meget storhalet, og man tænker ikke sanger ved første øjekast. Fuglen virker til tider kluntet som den roder rundt i en busk med den evigt fejende hale. Størrelse, det meget blege indtryk, det kraftigt næb, øjenbrynsstribe og ikke mindst adfærd gør den let adskillelig fra lignende arter.
OZG
Fotograf: Ole Zoltan Göller, Danmark
http://www.ozg.dk/
Uploadet den: 24. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 2088 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 24. juni 2009 kl. 23.38
Rigtigt gode og anvendelige kommentarer til en art, man ikke ofte ser fotos af. Netop adfærden med at "kogre med halen" er typisk -og det karakteristiske indtryk forstærkes af, at overhalen er mørk! Sjovt nok genfindes adfærden hos en anden sanger - ligeledes med mørk hale, nemlig Rosasanger (=Rosenbrystet Sanger, hvilket i øvrigt kun for alvor gælder formen mystacea. Formen rubescens er oftest helt uden rosa). Denne er sjovt nok udbredt i mange af de samme områder som Hippolais laguida, der dog typisk findes i tættere bevoksninger end den ørken- og steppekratslevende "Rosasanger".
Mere af den slags!


Ole Zoltan Göller skriver torsdag 25. juni 2009 kl. 08.16
Orientgulbug er temmelig almindelig i Armenien på de rette lokaliteter, og et glimrende sted at studere denne art.

Det samme gælder i øvrigt for Rosasanger. Denne er, som KMO også nævner, karakteristisk i helt samme stil. Den fremstår også som har den DAMP og røven smurt ind i sennep, og kaster således halen helt vildt rundt i alle mulige retninger hele tiden.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.040 sek.
til toppen