Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hvidøjet And - (Aythya nyroca) - Ferruginous Duck
Fugleart (IOC): Hvidøjet And (Aythya nyroca) Ferruginous Duck - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Tranemosen syd for Haslev, Danmark
Dato: 16. april 2009
Billede info: Helt hvide vingebånd, hvid bug, mahogni-farvet og hvidt øje - så er kendetegnene på plads.
Billede opsætning: Canon 40D m/400 mm 5,6 L
Fotograf: Lars Jensen, Danmark
Uploadet den: 17. april 2009
Hits: Billedet har været vist 3635 gange.
DK List Ranking: Set af 589 ud af totalt 1506 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Nis Lundmark Jensen skriver fredag 17. april 2009 kl. 07.56
Sejt med de to flugtbilleder Lars !

Dét kan bruges - tak :-)

Bh
9s


Thomas Varto Nielsen skriver fredag 17. april 2009 kl. 10.17
Hej Lars

Fint billede.
Desværre frygter jeg du har taget det under lidt uheldige omstændigheder.
Jeg så dig tirsdag d. 14/4 kl 11.50 gå rundt i den sydlige del af Tranemosen. For det første må man ikke gå rundt der og for det andet bevirker det at fuglene i den sydlige del af mosen skræmmes op.
Jeg opgav således hurtigt min planlagte tælling tirsdag og kørte hjem.
Det faktum at billedet her viser den hvidøjede and i flugt samt at både den hvidøjede and og den amerikanske krikand var forsvundet efter dit besøg i går (12.10-14.00 iflg Dofbasen), får mig til at tro billedet er taget under samme omstændigheder som tirsdag. Dvs du er gået ulovligt ud i mosen for at få billedet.

Man kan nemt overskue Tranemosen fra den lille P-plads i det nordøstlige hjørne og der er derfor ingen grund til at gå på trespassing ud i mosen.
F.eks så jeg i dag 7 biler parkeret eksemplarisk ved den lille P-plads og en flok fuglekiggere ved siden af ganske lovligt og uden at genere fuglene i mosen.

mvh
TVN


Bo Tureby skriver fredag 17. april 2009 kl. 10.32
- og denne fotograf er så i givet fald ikke den eneste, som har overtrådt færdselsreglerne i naturen i sin iver for at få billeder af sjældne ænder. Der har de seneste 3 dage været minimum 3 tilfælde af folk, som er set vadende ind i den sydlige del af området. Her kommer man tæt på krattet, hvor den hvidøjede and oftest ses, men man kan ikke undgå at forstyrre fuglene - og så er der ingen sjælden and til de retsskafne ornitter, som holder sig til reglerne og parkerer på den dertil indrettede p-plads i den nordlige del af Tranemosen. Til gengæld kan man jo så melde ud, at 'det endelig lykkedes' at få fine flugtbilleder af den sjældne and...og så er fuglen iøvrigt væk!
For to år siden var der rush til Gødstrup Sø p.g.a. hvide hejrer i området. Efterfølgende har beboerne indført restriktioner for færdslen, som bl.a. her gjort det væsentligt mere besværligt for os lokale fuglekiggere og - ikke mindst - håbefugle fotografer, som prøver at følge reglerne for fornuftig færdsel. Tak for det ! Ikke noget at sige til, at man af og til kommer til at glemme at indrapportere semi-hits....


Lars Staffeldt skriver fredag 17. april 2009 kl. 11.04
Jeg har personligt et spilttet forhold til fuglefotografer: På den ene side nyder jeg de gode billeder her på netfugl. Men jeg har som de fleste andre også overværet at fotograferne skal helt tæt på fuglene og dermed er med til at forringe oplevelsen for andre.
Der er mange der har spurgt mig om hvorfor jeg ikke fotografere fuglene, men jeg plejer at sige at jeg nyder det meget mere (og afstresser!!) uden kamera!!
Dog respekterer jeg at folk har deres egne oplevelser og interesser derude..

Mvh. lars


Lars Jensen skriver fredag 17. april 2009 kl. 11.13
Hej Thomas og Bo

For det første har jeg fuld forståelse for det i skriver, men jeg vil lige forklare mig.

Jeg er temmelig erfaren ornitholog, der ved hvordan man optræder i naturen. Når jeg tager billeder af fugle stresser jeg aldrig fuglene eller går steder hen hvor det ikke er tilladt.

Da jeg ikke er kendt i området gik jeg ned til mosen indtil jeg kom til en indhegning. Her regnede jeg med at grænsen for færdsel ophørte. Der går en markvej ned langs åen på højre side. På venstre side står et skilt med adgang forbudt men ikke hvor jeg gik. Det er rigtigt at fuglene flyttede ca. 30 m mod nord da jeg meget forsigtigt gik ned mosen i ly af et levende hegn.

Jeg kan fortælle, at jeg er aldeles uden skyld i at de to sjældenheder forsvandt.

De blev begge skræmt op, af gentagne besøg af en rørhøg.

Billederne af de flyvende ænder kunne være taget et hvilket som helst sted i nærheden af mosen, da de fløj rundt om mosen.

Jeg må gentage, at jeg ikke kan se det ulovlige i det jeg har gjort - og er noget rystet over de anklager jeg er blevet udsat for.


Michael Køie Poulsen skriver fredag 17. april 2009 kl. 12.42
Jeg er ofte i tvivl om hvor jeg må gå og hvor jeg ikke må. Jeg er sikker på at der nogen gange står adgang forbudt hvor man faktisk godt må gå (på befæstet vej eller hvad det nu hedder). Jeg har brugt lang tid på internettet for at finde ud af og forstå hvordan reglerne er. Er der mon nogen der kan hjælpe med et link til en klar forklaring på reglerne? Jeg har aldrig fundet ud af om det er muligt at komme til at se f.eks. Saltbæk Vig. Hvorfor skal vi nægtes denne oplevelse. Jeg kan se på skiltningen i området at de lokaler mener at de de har et stort problem med uønskede gæster. Jeg går ind for klare regler og gode oversigtsmuligheder fra f.eks. et fugletårn. Der er blevet meget bedre i løbet at de sidste årtier. Men der kan stadig gøres meget for at sikre at vi kan få adgang til nuturoplevelser samtidig med at vi forstyrrer mindst muligt.


Morten DD Hansen skriver fredag 17. april 2009 kl. 12.54
Man må gå på veje og stier i det åbne land. Der er fri adgang til udyrkede, uhegnede arealer, blot man ikke gør ophold for tæt på bebyggelse.


Freddy S. Hansen skriver fredag 17. april 2009 kl. 12.58
Måske dette link kan bruges http://www.skovognatur.dk/Ud/Adgang


Nis Lundmark Jensen skriver fredag 17. april 2009 kl. 13.08
Debatten kan med fordel flyttes til/oprettes på Forum, som netop er genåbnet til den slags :-)

Bh
9s


Søren Brinch skriver fredag 17. april 2009 kl. 14.10
Debatten kan også med fordel tages her i relation til det billede, sagen drejer sig om. ;-)

Jeg kender Lars, og ved hans tilgang til naturen er særdeles hensynsfuld, så hvis han har overtrådt en grænse er det ihvertfald ikke hensigten fra Lars´ side.


Wilhelm Lorenzen Fabricius skriver fredag 17. april 2009 kl. 14.23
Enig, Nis. Men denne debat viser lidt om, hvad der gik galt sidst. Thomas bør ikke tage Lars "i lære" på denne måde i fuld offentlighed - og da slet ikke uden at have taget kontakt bagom først og i det mindste sikret sig, at hans fornemmelser og antagelser overhovedet kunne komme os andre ved. Det er på den måde et godt forum hurtigt kan ændre sig til noget træls noget.
Ænder har det med at flyve en del omkring, ikke mindst i træktiden ;-)
mvh
Wilhelm


Søren Brinch skriver fredag 17. april 2009 kl. 14.30
Nemlig Wilhelm....

Ros skal gives i offentlighed, og ris i en fortrolig atmosfære. Det er jo netop Se&Hør stilen vi skal væk fra. Fokus på folks tøj, politiske præferencer, adfærd etc. er en privat sag og af temmelig dubiøs karakter ift. dette fremragende medie.

DET ER DER, VI SKAL LØFTE DEBATTEN!


Søren Nancke skriver lørdag 18. april 2009 kl. 00.39
Jeg vil bakke op om Søren og Wilhelm.
Som Søren, kender jeg Lars og har ofte været afsted sammen med ham, og han er absolut ikke den der vader forest, han holder ofte som jeg, bag dem der ikke kan komme tæt nok på med skoper og kikkerter.
Skal vi ikke snart droppe den evige debat om fotografer, der findes ligeså mange med skoper og kikkerter, der helst gerne vil helt frem til objektet.
Lad os da komme videre.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.080 sek.
til toppen